Nova generacija Lancie Ypsilon

Nekad se smatrala tvrtkom koja je postavljanja nove trendove, a danas pomalo pada u zaborav. Lancia je još uvijek poznato ime među ljubiteljima automobila, ali sve se više njihovih modela više ne proizvodi. Ipak, od jednog ne odustaju, a to je Lancia Ypsilon. Četiri godine nakon treće generacije Lancia je u Frankfurtu predstavila redizajnirani Ypsilon, kojeg su opisali kao modni gradski auto.

Obzirom na svoje prethodnike, promjene su najvidljivije na prednjem dijelu automobila. Promijenjana je maska hladnjaka, koja sada izgleda primjerenije automobilu manjih dimenzija. U skladu s novom maskom, redizajniran je i prednji branik, a kupcima su na raspolaganju dvije nove boje – Ivory Chic i Blu di Blu.

Interijer Ypsilona se nije puno promijenio. Putnicima je sada dostupan dodatni prostor od 3 litre za odlaganje raznih stvari. Najviše vremena dizajneri su posvetili novih dezenima i materijalima za presvlake, pa se sada može birati između tri različite kombinacije. Novost je i redizajnirana ručica mjenjača, kao i grafika na instrument ploči.

newego_large_t_77761_293048

Kada Ypsilon stigne na europsko tržište ove jeseni, bit će na raspolaganju tri paketa – Silver, Gold i Platinum – te pet različitih motora sa Euro 6 normom.

Verzija sa paketom Gold opremljena novim Uconnect multimedijalnim sistemom sa 5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir i komandama na volanu, a vozaču su na raspolaganju i glasovne komande kako bi u vožnji što manje skretao pogled sa puta.

Ponuda motora uključuje dva benzinca, 1.2 litarski sa 69 ks, 0.9 litarski TwinAir Turbo sa 85 ks, i turbo-dizelaša zapremine 1.3 l sa 95 ks. Osim toga, u ponudi će biti i dvije verzije koje osim benzina za pogon koriste i plin.

Izvor: net.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.