Na njivu sa stilom: Zetor by Pininfarina

Traktor za kojim se nakon vraćanja s njive (daljim putem) morate okrenuti i bar ga još jednom kratko pogledati. Poljoprivredni Cuore Sportivo.

Kompanija koja je poznata po nekim od najslavnijih Ferrarija u povijesti sada je dizajnirala Zetorov traktor koji bi trebao u poljoprivredniku probuditi emocije i strast.

Traktori sa svim njihovim priključcima su radni strojevi koji su dizajnirani da budu snažni i izdržljivi kroz godine, a fantastični dizajnerski detalji nisu stvar koju bi prvo povezali s njima. No, kad vidimo traktor koji je za Zetor dizajnirao talijanski studio Pininfarina, teško je ne osjetiti poljoprivredni duh i želju da ovakvim strojem krenete s guštom orati njive. Tvrtka koja je dizajnirala neke od najpoznatijih Ferrarija sada sa sportskih automobila prenosi neke popularne opise, poput zatamnjenih prozora, prekrasne zakrivljene linije karoserije i sportsku crvenu boju.
No, Zetor by Pininfarina je samo konceptni traktor koji je poznati češki proizvođač prikazao na sajmu u Hannoveru kako bi njime proslavili 70 godina svojih traktora. Kako se čini, nije izgledno da će netko ovim traktorom uskoro raditi na svojim poljima, no postoji nada za budućnost.

Zetor Pininfarina

U Zetoru kažu da bi u svim budućim modelima svojih traktora trebali koristiti dizajnerski smjer koji je zadao studio Pininfarina kako bi njihovi radni strojevi postali puno atraktivniji i moderniji, ali pritom zadovoljili sve tehničke zahtjeve.

Zetor Pininfarina

Ovako dizajniran traktor vjeroatno bi bez većih poteškoća duge radne sate na polju pretvorio u pravi užitak.

Izvor: 24sata.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.