Izgorio rijedak Ferrari Daytona Rogera Watersa

Tri tjedna prije tužnog događaja, ovaj 2,5 milijuna dolara vrijedan Ferrari Daytona iz 1972. u potpunosti je restauriran u originalni sjaj.

Baš je ovaj propeti konj nedavno bio zvijezda na Motorclassica izložbi u Melbourneu. Sudbina je ovaj dragocjeni automobil odnijela u ruke lopova koji su nakon otuđenja od vlasnika, automobil i zapalili.

Uz ovaj veličanstveni Ferrari Daytona, u petak ujutro je iz servisa u Braeside u Victoiji ukraden i Ferrari 328 vrijedan 100,000 dolara. Krađa rijetkih vozila je jedna stvar, a počinitelji su, iz nekog nepoznatog razloga, odlučili jedan od njih zapaliti. Policija je pronašla 2,5 milijuna dolara vrijedan Ferrari u jugoistočnom dijelu Melbournea.

Prema novinama The Australian, rijedak sportski automobil je znatno oštećen u požaru, dok za drugi Ferrari nije poznata lokacija. Klasični Ferrariji polako dobijaju na vrijednosti, a ova vrsta je mnogo više od običnog sportskog automobila iz prošlosti.

Baš je taj Ferrari promijenio nekoliko svijetski poznatih vlasnika. Prema izvorima, britanska F1 legenda James Hunt vozio je taj automobil dok je bio u vlasništvu vlasnika njegove prve F1 momčadi.

Nakon toga, vlasnik je bio jedan od osnivača Pink Floyda, Roger Waters, prije nego ga je poslovni mogul Mohamed Al-Fayed kupio u osamdesetima. Tako je ovaj automobil postao donekle i kraljevski, nakon što ga je darovao svom sinu Dodiju prije nego što su princeza Diana i on poginuli u Parizu 1997. godine.

Kao što je spomenuto ranije, ovaj automobil je bio na servisu u Melbourneu kad je grupa lopova provalila i ukrala dva Ferrarija. Još je nepoznato da li će vlasnik odlučiti restaurirati automobil ili je šteta prevelika za to.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.