Inferno: 3 sekunde do pakla u festivalu kiča

Inferno je meksički superautomobil koji će navodno biti proizveden u Italiji.

Iako su službeni podaci siromašni zasad je poznato tek kako nesvakidašnji dizajn potpisuje Antonio Ferraioli, dizajner koji je radio na posljednjim Lamborghinijevim novitetima poput Venena, Aventadora i Reventona.

Međutim, koliko god Lamborghini smatrali jednim od zadnjih “pravih” macho sportaša, Inferno svojom brutalnošću ide korak dalje. Bar kad je dizajn u pitanju za kojeg je teško naći pravu usporedbu. Isto govori i novost u opsegu primjene metalne pjene, kompozitnog materijala koji je uvelike korišten na ovom modelu.

Inferno

inferno-3

Osim uštede na kilogramima ovaj materijal donosi, za meksičke uvjete, dodatnu vrijednost u obliku činjenicu da je otporan na metke. Stupanj zaštite nije poznat, ali bi mogao poslužiti u uličnoj pucnjavi.

Ako stvari krenu po zlu Inferno je opet spreman. Oko tri sekunde za sprint do 100 km/h i gotovo 400 km/h maksimalne brzine čine ovaj automobil vraški brzim igračem. Porijeklo motora nije poznato, a navodno se radi o V8 biturbo mrcini sa maksimalnih 1.044 kW (1.420 KS) i 670 Nm.

Inferno

Izvor: index.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.