Ferrari napušta Formulu 1?

Ferrari se ne šali, legendarni talijanski proizvođač automobila, te najstarija i najuspiješnija momčad u Formuli 1 ozbiljno razmišlja o povlačenju iz natjecanja.

Ferrari je u Formuli 1 od prve sezone, još od davne 1950. godine, a sada bi mogli napustiti natjecanje zbog sukoba s čelnicima tog sporta. Šef FIA-e (bivši dugogodišnji generalni menadžer Ferrarija) Jean Todt i glavni operativac u F1 Bernie Ecclestone žele uvesti jeftinije motore, te uvesti financijsko ograničenje momčadima na potrošnju za motore.

Oci sporta su poželjeli da sve momčadi koriste isti motor ili da barem uvedu ograničenje troškova motora, na 12 milijuna eura za kupovinu novih ili osam za već razvijene. Ferrariju i Mercedesu se takva ideja baš i ne sviđa, a izjave iz Italije su vrlo oštre.

“Bila bi prava sramota da napustimo F1, ali Ferrari ne možete natjerati u kut da kleči na koljenima i šuti”, rekao je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne dok je objašnjavao kako je sasvim moguće da napuste oktanski cirkus.

“Pronaći ćemo druge načine kako se utrkivati i pobjeđivati”, on će objasniti, te istaknuti:

“Vjerujemo da bi regulacija razvoja trebala biti umjerena, a imamo i podršku Mercedesa i Renaulta. Trošimo stotine milijuna eura na razvoj i to su odluke koje ne bi trebale biti donesene olako.”

Izvor: net.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.