Alfa Romeo zamalo na dresovima Intera

Jeste li znali da je Alfa Romeo zamalo završio na dresovima talijanskog Intera? Vječito rivalstvo i netrpeljivost dovelo je do raskida ugovora prije nego je stupio na snagu.

Na talijanskom popularnom žutom portalu Dagospia pojavila se anegdota o Sergiu Marchionneu, Johnu Elkannu i naravno beskrajnom rivalstvu Juventusa i Intera. Što se točno dogodilo?

Netrpeljivost između Intera i Juventusa još nije ublažena nakon afere Calciopoli 2006. godine. Dagospia priča o incidentu koji opisuje pravu prirodu odnosa između predjsednika, Johna Elkanna i direktora FCA grupe, Sergia Marchionnea.

Kako navodi portal, Sergio Marchionne je, u pokušaju da oživi brend Alfa Romeo, dogovorio sponzoriranje nogometne momčadi. Problem je što je to bio Internazionale. Kad je John Elkann to saznao, razgovarao je s rođakom Andreom Agnellijem, predsjednikom Juventusa.

“Da li razumiješ? Ime Alfa Romeo na dresovima nerazzurra, koji su uzeli prvenstvo za vrijeme afere Calciopoli?

Alfa Romeo zamalo na dresovima Intera

Sergio Marchionne je bio prisiljen raskinuti ugovor. Učinio je ono što je Elkann želio, ionako nevoljko. Tu je završio dogovoreni višegodišnji sponzorski ugovor Intera i Alfa Romeo, prije nego je uspio stupiti u snagu.

Što se tiče budućih sponzoriranja nerrazzurra, nakon odlaska Massima Morattija, čini se da se Pirelli želi distancirati i ne obnoviti ugovor sa Erickom Thohirom.

Samo bi jedna marka bila moguća kao partner, njemački Audi, no, trenutno sponzorira AC Milan. Vodstvo nerazzurra pažljivo razmatra odluku da li odabrati istog proizvođača automobila kao i gradski rival. Jedna stvar je sigurna: nećemo vidjeti ime Alfa Romeo na dresovima igrača Intera.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.