VIDEO: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vs. Porsche Macan Turbo

Mislim da svi mogu pretpostaviti ishod ove usporedbe. Stelvio Quadrifoglio pobijednik je u testu, pogotovo u ubrzanju.

Portal TFLCar odlučio je usporediti dva najsportskija SUV-a u klasi – talijanski Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio i njemački Porsche Macan Turbo, te snimio video. Američki portal potvrdio je ono što smo mislili u startu – Stelvio Quadrifoglio brži je od rivala. Stelvio je stotku dostigao za 3,94 sekunde, dok je Macanu za to bilo potrebno 4,62 sekunde. Test također ističe performanse kojima Stelvio Quadrifoglio obiluje, pa je i tu odnio pobjedu nad njemačkim rivalom.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio stoji oko sto tisuća eura za baznu verziju i opremljen je 2.9 V6 biturbo motorom sa 510ks i 600Nm okretnoga momenta, što je dovoljno za 283km/h i ubrzanje od 3.8 sekundi do 100km/h.

Porsche Macan Turbo pogoni 3.6 litreni biturbo motor sa 400ks i 550Nm okretnoga momenta, što znači da dostiže 100km/h za 4.8 sekundi s maksimalnom brzinom od 266km/h. Prednost Stelvia nad Macanom je u masi. Stevlio Quadrifoglio teži 1830kg, a Porsche Macan Turbo točno 2000kg.

Porsche Macan Turbo nešto je jeftiniji od Stelvia, a u svojoj performance izvedbi (skupljoj od Stelvia Quadrifoglio) sa 440ks i 600Nm momenta ne može parirati performansama Stelvia. Maksimalna brzina u jačoj izvedbi je 272km/h i potrebne su mu 4.4 sekunde do 100km/h.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.