FOTO: Alfa Romeo Spider, novi život daje mu Vilner

Kevlar i ugljična vlakna za Fibra de Carbono Rosso, zadnju preradu ove topless Alfe. Vilner donosi novi život modelu iz 2006. godine.

Vilner je predstavio jedan od svojih novijih radova, a to je Alfa Romeo Spider iz 2010. godine. Glavna odlika je impresivna unutrašnjost, a sami projekt nosi naziv “Fibra de Carbono Rosso”. Što to znači? Znači da je unutrašnjost naglašena s nekoliko umetaka od crvenih ugljičnih vlakana. Upravljač je također modificiran te sada – uz istaknute izbočine za palčeve – ima poravnati donji dio zbog bolje ergonomije. Presvučen je kožom s bijelim koncem, a također sadrži i dodatke od Kevlara.

Pojasevi Alfa Romeo Spidera su boje višnje koji se odlično uklapa s dizajnom vozačkog sjedala koje je, presvučeno kožom boje višnje. Bočne stranice suvozačkog sjedala presvučene su kožom crne boje za kontrast, a modificirani su i paneli na vratima.

Alfa Romeo Spider dobio je Milano Rosso boju (sa MiTa) u kombinaciji s raznim crnim akcentima – vidljivim na bočnim pokazivačima smjera, ručicama na vratima, između stražnjih svjetala i prstenovima na prednjim svjetlima. Automobil je pogonjen 2.4 JTDm 20V turbodizelskim motorom sa 250KS i 420Nm okretnog momenta. Snagu na kotače prenosi 6-brzinski mjenjač.

Ovaj odlični Vilnerov projekt sigurno će privući pozornost mnogih Alfista, bez obzira što Spider serije 939 nije toliko cijenjen među ljubiteljima Alfa Romea.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.