VIDEO: Snimljen prototip Alfa Romeo SUV-a

SUV je, kako se čini, poprimio konačan oblik, a prednja svjetla nalikuju onima na Giuliji. 

Jedan od budućih modela o kojem se često govori u zadnje vrijeme je budući Alfa Romeo SUV. Prvi automobil tog tipa za milanskog proizvođača pojavit će se u drugoj polovici 2016. godine. Proizvodit će se u Cassinu, istoj tvornici kao i Alfa Romeo Giulia s kojom će dijeliti platformu Giorgio. U zadnih nekoliko sati se pojavio i video prototipa SUV-a, po prvi puta u konačnom obliku. Automobil je poprilično maskiran, a osoba koja je snimila fotografiju tvrdi da su prednja svjetla slična onima na Giuliji. Fotograf je vjerojatno infarkt dobio od uzbuđenja, sudeći po kvaliteti fotografije.

Video ne otkriva mnogo o novom automobilu. Zanimljivo je da ima četiri ispušne cijevi, što daje zaključiti da se radi o sportskoj verziji Quadrifoglio. S ovim vozilom Alfa Romeo planira osvojiti novo tržište ulazeći u segment premium SUV-a. U ovoj kategoriji će Alfa Romeo direktno konkurirati modelima kao što su Porsche Macan, Audi Q5, BMW X3 i Mercedes GLC. Svakako težak teren za budući SUV.

Prema glasinama, novo vozilo će u Quadrifoglio izvedbi imati isti motor sa 510KS kao i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, što će osigurati vrlo visoke performanse i krajnju brzinu od oko 270km/h sa sprintom do stotke od oko 4,5 sekundi. Obećava mnogo. Jedva čekamo.




Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.