VIDEO: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio na Nurburgringu

Novi supersportski SUV Stelvio Quadrifoglio snimljen je na stazi Nurburgring. Slijedi li novi rekord?

Nakon premijere u Los Angelesu 2016. godine, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio sprema se za svjetsko tržište uz ostale verzije Stelvia koje su već dostupne u gotovo cijeloj Europi. Imali smo prilike vidjeti Stelvio u Trakošćanu 24.06. zahvaljujući prijateljima iz Auto Prikratki. U sljedećih nekoliko tjedana očekuje se dolazak novog SUV-a u Veliku Britaniju, a krajem ljeta i u SAD.

Dok čekamo dolazak na tržište, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ovih se dana vozi Nurburgringom na novim testiranjima na slavnoj stazi. Alfin SUV ima tamo što pokazati zahvaljujući naprednoj tehnologiji i Ferrarijevom 2.9 V6 motoru iz Giulie Quadrifoglio.

Na špijunskim snimkama vidi se novi Stelvio Quadrifoglio prilikom testiranja na mokroj stazi.

Trenutno nije poznato kada će Stelvio Quadrifoglio debitirati. Znamo da je SUV krenuo u punu proizvodnju i da se testiranje na Nurburgringu odvija već neko vrijeme, pa dolazak na tržište ne može biti tako daleko.

Na nadolazećem sajmu u Frankfurtu u rujnu, Alfa Romeo bi mogao otkriti sve nepoznanice o komercijalnom lansiranju modela, možda i otkriti neke detalje o performansama i podatke o eventualnom novom rekordu u klasi na Nurburgringu.

Frankfurtski sajam bio bi odlična prilika za Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio da izazove konkurenciju BMW X3 koji će debitirati baš tamo.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.