Nove špijunske slike Giulije

Nije prošlo mnogo vremena od zadnjeg puta kad je prototip dizelske Giulije uhvaćen na cesti. Ovaj put viđen je na ulicama Torina, a fotografi časopisa Quattroruote uspjeli su slikati automobil iz blizine. Dizelska inačica potvrgnuta je raznim testiranjima nakon predstavljanja verzije Quadrifoglio u Areseu prošli mjesec.

Zvuk automobila jasno daje do znanja da se radi o turbo-dizelskom motoru, a uz razlike na karoseriji, u oko upadaju i dvije ispušne cijevi (umjesto četiri kao na QV), što daje naslutiti da se radi o “običnoj” verziji Giulije. Kotači su manjeg promjera, kao i kočnice.

Dizelska inačica vrlo je bitna za budućnost Alfe Romeo. Europsko tržište najviše traži dizelske motore, a tu talijanska tvrtke ne smije podbaciti. Uslikani prototip najvjerojatnije pogoni očekivani 2,2 litreni turbo-dizelski motor s aluminijskim blokom, kojeg će biti moguće kupiti u nekoliko razina snage, za potrebe svih vrsta kupaca.

Standardnu Giuliju možemo očekivati za nešto manje od dva mjeseca na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu, gdje bi trebale biti predstavljene sve verzije nove limuzine. Proizvodnja će započeti krajem ove godine, a prodaja kreće u prvom tromjesečju 2016. godine. Dok čekamo daljnji razvoj događaja, ipak možemo biti sigurni da se napredno testiranje odvija i da će Alfa Romeo Giulia ubrzo postati jedan od najpoželjnijih automobila na tržištu. Za više novosti o novom D-segmentu, pratite nas i dalje.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.