FOTO: Alfa Romeo Stelvio na novim špijunskim fotografijama

Prvi SUV talijanskog proizvođača vjerojatno će se zvati Alfa Romeo Stelvio, a ovih dana započeo je testiranje u svom konačnom obliku.

Stižu nam nove špijunske fotografije prototipa s konačnim oblikom karoserije. Budući D-SUV Alfa Romeo Stelvio imat će svoju premijeru krajem ove godine, a početak prodaje (ako testiranje prođe dobro) očekivano je za prvo tromjesečje 2017. godine. Alfa Romeo Stelvio je nakon mjeseci cestovnog testiranja u modificiranoj karoseriji 500L došao u finalnu fazu razvoja i priprema se za početak proizvodnje u tvornici Cassino, uz Giuliu.

Alfa-Romeo-Stelvio-2

Novi Alfa Romeo Stelvio predstavlja evoluciju limuzine D-segmenta čija prodaja kreće za četiri dana. Imat će istu platformu naziva Giorgio, s pogonom na stražnje kotače. brojne zajedničke tehničke faktore te ponudu motora.

Testni modeli Stalvia u potpunosti su zamaskirani, ali se ipak nazire oblik karoserije koji, bar na prednjem dijelu, podsjeća na linije Giulie. Stražnji kraj je još bezobraznije zamaskiran i nemoguće je otkriti konačan oblik. No, tijekom testiranja će se stražnja “nadogradnja” zasigurno skinuti.

Alfa-Romeo-Stelvio-5

Što se tiče unutrašnjosti, informacije su vrlo oksudne, no moglo bi biti različitosti od Giulie. Motore će novi Alfa Romeo Stelvio naslijediti od limuzine. To uključuje 2.0 turbobenzince i 2.2 turbodizelaše uz dodatak novog 3.0 V6 turbodizelaša koji će se također u budućnosti dodati Giuliji. Ovoga trenutka nema precizne informacije o snazi motora. Podsjećamo da europska Giulia nudi benzinca od 200KS, dizaše od 150KS i 180KS, dok se američka Giulia oslanja samo na benzinski motor s 280KS.

Alfa-Romeo-Stelvio-3

Novi Alfa Romeo SUV bit će zasigurno referentna točka tržišta SUV automobila visokih performansi, pogotovo u Quadrifoglio obliku. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio može računati na isti 2.9 V6 motor sa 510KS kao i Giulia Quadrifoglio. Više informacija o projektu koji se razvija “ispod radara” posljednih mjeseci pojavit će se vrlo uskoro.

Alfa-Romeo-Stelvio-6

Alfa Romeo Stelvio bi (ako ne dođe do izmjena) svoju premijeru trebao imati krajem ove godine. Ta vijest je i službeno potvrđena od strane FCA, uključujući i šefa Alfa Romea, Haralda Westera. Ipak, točnog datum još uvijek nema. Za razliku od Giulie, novi D-SUV će svoje javno predstavljanje imati na jednom od sljedećih sajmova automobila. Vjerojatne lokacije su Paris Motor Show u listopadu i Los Angeles Motor Show u studenom.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.