Fiat 124 Spider Abarth – prve špijunske fotke

Fiat 124 Spider Abarth krenuo je s cestovnim i gradskim testiranjem. Pogledajte prve špijunske fotografije budućeg vrućeg malog roadstera.

Nakon godina dosadnih i manje dosadnih kompakata, Fiat se napokon vraća među sportske automobila sa novim modelom 124 Spider. Bila je to jedna od najvećih premijera na ovogodišnjem Los Angeles Auto Show, a hvale i kritike u jednakoj mjeri nije nedostajalo.

Mazda nema potrebu za brzinom i nepopustljiva je po pitanju turbo verzije MX-5 (Miate). Kako god, Fiat 124 Spider tu neće ostati kratak i ponudit će hardcore Abarth verziju.

Tu ne mislimo na nešto samo blago začinjeno, poput Punta Abarth.

Standardni 124 Spider ima 140KS (160KS u Americi), a Abarth verzija mogla bi imati oko 200KS. Ne znamo još uvijek da li će ta snaga dolaziti iz postojećeg 1.4 turbo motora ili će posuditi nešto iz Alfa Romeo 4C. Inženjeri su dobili jasnu uputu – stvoriti roadster koji je brži i bolji od većine kompaktnih jurilica.

Ovo su jedne od prvih špijunskih fotki 124 Spider Abarth, ulovljenog negdje u Italiji. Imamo prilike vidjeti mali roadster sa boljim… eh, svime: kotačima, gumama, kočnicama, ispuhom. Četiri ispušne cijevi možda ne izgledaju nešto posebno, ali kada dobiju nastavke bit će druga priča.

Pored toga da će Abarth roadsteri dobiti oko 40KS prednosti u odnosu na standardnu verziju, marka je također zainteresirani za proizvodnju Fiata 124 koji bi se natjecao u novog kategoriji za stražnjepogonaše na WRC-u.

Ne znamo kada će Fiat 124 Spider Abarth u proizvodnju, ali očekuje se prema kraju 2016. godine. Talijanski škorpion će također proizvesti “nabrijanu” verziju 500X crossovera za borbu s MINI Countrymanom u najjačoj izvedbi.

Uz motor, još je nepoznanica oko novog ljutog roadstera. Naprimjer, ne znamo da li će 124 Abarth biti dostupan sa automatskim mjenjačem i koja će biti cijena. Krenulo je zanimljivo vrijeme za ljubitelje Fiata.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.