Buduća Alfa Romeo 4C Quadrifoglio Verde?

Jedan od modela na kojemu Alfa Romeo radi ispod radara već neko vrijeme je 4C Quadrifoglio Verde, buduća top-verzija predivnog coupea koji je bio prvi korak programa revitalizacije na međunarodnoj razini. Prije nekoliko sati je na stranici Alfa Romeo Project 952 objavljena špijunska fotografija prototipa Alfe 4C sa zamaskiranim dijelovima karoserije.

Za sada nema konkretnih informacija o projektu 4C Quadrifoglio Verde. Moguće je da je Alfa započela preliminarne testove ovog super-sportskog coupea koji bi mogao debitirati u sljedećih nekoliko mjeseci ili tijekom 2016. godine s mogućim predstavljanjem na salonu automobila u Ženevi.

4c-qv-01

S vizualne strane bi Alfa Romeo 4C Quadrifoglio Verde mogao imati nekoliko manjih promjena za dodatno naglašavanje sportskog karaktera. Najviše promjena se ipak očekuje pod haubom. 4C QV će sigurno imati novu verziju standardnog 1,75 litrenog turbobenzinca koji ovog trenutka razvija 240KS, dok bi Quadrifoglio Verde verzija mogla razvijati do 300KS, što bi, uzevši u obzir vrlo malu masu automobila, stvarno dalo najviše performanse budućem coupeu.

Pisali smo i ranije o tome da Alfa planira, prema glasinama, rezervirati naziv Quadrifoglio Verde isključivo za modele s najboljim performansama. Tako će u sljedećim mjesecima Giulietta QV i MiTo QV postati manje ekstremne verzije Veloce. Quadrifoglio Verde će se do daljnjega oslanjati na Giuliu i njezin Ferrarijev motor s 510KS. U budućnosti bi prvi QV model mogao biti baš 4C.

Pratite nas i dalje za sve vijesti o Alfi 4C Quadrifoglio Verde.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.