Alfa Romeo Giulia i Maserati Levante na snijegu

Alfa Romeo Giulia i Maserati Levante uhvaćeni su u Italiji na testiranju pogona na sve kotače.

Italija će biti prilično zastupljena na sljedećem salonu u Ženevi, 3. ožujka. Tijekom švicarskog sajma imat ćemo prilike po prvi puta vidjeti standardnu verziju Giulie, nove limuzine za sada poznate samo u super-sportskoj izvedbi Quadrifoglio te Maserati Levante SUV, ključan projekt za rast Maseratija i ostvarenju plana od 70,000 prodanih automobila godišnje do 2018.

Alfa Romeo Giulia i Maserati Levante

Alfa Romeo Giulia i Maserati Levante uhvaćeni su na snježnom testiranju u gradiću Livigno u Italiji. Ekipa časopisa OmniAuto zaslužna je za ove špijunske fotke. Cilj ovog testiranja je ispitivanje podvozja i pogona na sve kotače oba automobila. Alfa Romeo Giulia i Maserati Levante na tržište dolaze s različitim konfiguracijama pogona na sve kotače u kombinaciji sa specifičnim motorima, za koje još službeno ne znamo podatke. U svakom slučaju, za Levante, ali i Giuliu, pogon na sve kotače je vrlo važan element, pogotovo za određena tržišta, poput sjevera Europe i velikog broja država u SAD-u i Kanadi.

Alfa Romeo Giulia i Maserati Levante

Alfa Romeo Giulia i Maserati Levante

Jasno je da za daljnje inofrmacije o navedenom pogonu, vjerojatno srodnom Q4 pogonu već poznatom sa modela Ghibli i Quattroporte, kao i o motorima i cijenama, moramo čekati još nekoliko tjedana. Proizvodnja Giulie i Levante SUV-a počet će u veljači, nekoliko dana prije javnog predstavljanja u Ženevi. Kao što je poznato, Giulia će se proizvoditi u tvornici Cassino, a Levante u tvornici Mirafiori, gdje se danas proizvodi Alfa Romeo MiTo.

Maserati je službeno objavio da će narudžbe novog SUV-a početi odmah nakon zatvaranja Geneva Motor Show. To znači da će kupci moći već u ožujku odvesti doma novi Maserati SUV. Što se tiče Giulie, tu informacije nisu baš precizne. Tijekom Detriot Motor Show, Alfa Romeo USA je potvrdio da limuzina stiže na američko tržište ovo ljeto. Za Europu očekujemo raniji dolazak. Za sada možemo računati da će Giulia, ne samo u Quadrifoglio izvedbi, u salone stići na proljeće. No, ipak moramo pričekati Ženevu kada će Alfa Romeo otkriti sve pojedinosti i cijene nove, s nestrpljenjem očekivane limuzine. Pratite nas i dalje i saznajte sve o daljnjem razvoju.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.