Tko smo?

Naše puno ime je Cuore Sportivo Hrvatska. Mi smo punopravni klub alfista/Alfa Romeo klub u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Naša stranica donosi vam najnovije vijesti o Alfa Romeo automobilima, zanimljivosti iz Alfa Romeo svijeta, te informacije o susretima i druženjima alfista.

Članovi i prijatelji kluba međusobno virtualno komuniciraju u našoj Facebook grupi. Cilj nam je okupiti alfiste u Hrvatskoj i regiji i informirati o zbivanjima oko marke Alfa Romeo, te educirati mlade o savjesnom ponašanju u prometu.

Ako nas želite direktno kontaktirati, možete to učiniti ovdje.

Kako je sve počelo

Cuore Sportivo Hrvatska kao zajednica alfista i entuzijasta izvorno je zaplovila cyber-valovima pod imenom Alfa Klub Cuore Sportivo (www.cuore-sportivo.org) davne 2006. godine u Zagrebu s ciljem okupljanja svih ljubitelja marke Alfa Romeo iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. No, ne samo virtualno.

Mnogi se s nostalgijom sjećaju prvih okupljanja pod lampom, na onom velikom parkiralištu kod Jaruna koji je tradicionalno petkom pohodila gomila (ne samo) zagrebačkih alfista, ljubitelja, čak i slučajnih prolaznika. Spajanje nespojivog, toliko različitih svjetova, zanimanja, ideoloških uvjerenja, glazbenih ukusa… No, na lampi, podjela nije bilo. Stvorena su prijateljstva koja traju i danas.

Ti mali, neformalni susreti vrlo su često poprimali razmjere pravog susreta od 50+ automobila! Zvuči nevjerojatno, zar ne?

U studenom 2017. godine, Cuore Sportivo Hrvatska (ili skraćeno CSHR) postaje registrirana udruga/klub pod imenom Alfa Romeo Klub Cuore Sportivo Hrvatska – Cuore Sportivo HR. Nakon vrlo uspješnog predstavljanja na Alfa Romeo Winter Tour 2017 susretu u Delnicama, otvoreno je novo poglavlje naše zajednice.

Susreti i druženja

Vremena se mijenjaju, pa tako i osobne preferencije. Želimo se koncentrirati na drugačiji tip susreta. Nije nam bitan samo i isključivo što veći broj automobila (pedeset, sto ili tristo). Bitno nam je kvalitetno provedeno vrijeme. Vožnja kroz zanimljiv i lijep krajolik, na odličnoj cesti, u društvu sjajni ljudi. Iz našeg iskustva, upravo su to ključni sastojci dobrog susreta alfista.

Edukacija i informiranje

Želimo informirati i educiranti nove alfiste o bogatoj povijesti marke Alfa Romeo, modelima koji su mijenjali industriju, ali i o novim, aktualnim modelima. Također, želimo pomoći potencijalnom kupcu rabljene ili nove Alfe da donese ispravnu odluku.

Dakle, što čekate? Trk po Alfu i vidimo se na nekom skorom druženju!

Tijela udruge

predsjednik
Davor Prđun

dopredsjednici
Miroslav Mikuličić
Tomislav Stipčić

tajnik
Manuel-Karlo Horvat

izvršni odbor
Josipa Horvat-Pugar

nadzorni odbor
Nikola Podkrajac
Goran Jezerčić
Antonija Antunović
Marijan Konta

likvidator
Aleksandra Bilušić

Kako se učlaniti u klub?

Vrlo lako! Sve se može napraviti online u nekoliko koraka.

CSHR-divider-full