Što je Cuore Sportivo HR?

Naše puno ime je Alfa Romeo Klub Cuore Sportivo Hrvatska. Mi smo punopravni klub alfista u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Naša stranica donosi vam najnovije vijesti o Alfa Romeo automobilima, zanimljivosti iz Alfa Romeo svijeta, te informacije o susretima i druženjima alfista u Hrvatskoj i inozemstvu.

Članovi CSHR međusobno virtualno komuniciraju u našoj Facebook grupi.

Cilj nam je okupiti alfiste u Hrvatskoj i regiji i informirati o zbivanjima oko marke Alfa Romeo, te educirati mlade o savjesnom ponašanju u prometu.

Ako nas želite direktno kontaktirati, možete to učiniti ovdje.

Kako je sve počelo

Cuore Sportivo HR kao zajednica alfista i entuzijasta izvorno je zaplovila cyber-valovima pod imenom Alfa Klub Cuore Sportivo (www.cuore-sportivo.org) davne 2006. godine u Zagrebu s ciljem okupljanja svih ljubitelja marke Alfa Romeo iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. No, ne samo virtualno.

Mnogi se s nostalgijom sjećaju prvih okupljanja pod lampom, na onom velikom parkiralištu kod Jaruna koji je tradicionalno petkom pohodila gomila (ne samo) zagrebačkih alfista, ljubitelja, čak i slučajnih prolaznika. Spajanje nespojivog, toliko različitih svjetova, zanimanja, ideoloških uvjerenja, glazbenih ukusa… No, na lampi, podjela nije bilo. Stvorena su prijateljstva koja traju i danas.

Ti mali, neformalni susreti vrlo su često poprimali razmjere pravog susreta od 50+ automobila! Zvuči nevjerojatno, zar ne?

U studenom 2017. godine, Cuore Sportivo HR ili skraćeno CSHR, kako nas često oslovljavaju, postaje registrirana udruga/klub pod imenom Alfa Romeo Klub Cuore Sportivo Hrvatska – Cuore Sportivo HR. Nakon vrlo uspješnog predstavljanja na Alfa Romeo Winter Tour 2017 susretu u Delnicama, otvoreno je novo poglavlje naše zajednice.

Susreti i druženja

Vremena se mijenjaju, pa tako i osobne preferencije. Želimo se koncentrirati na drugačiji tip susreta. Nije nam bitan samo i isključivo što veći broj automobila (pedeset, sto ili tristo). Bitno nam je kvalitetno provedeno vrijeme. Vožnja kroz zanimljiv i lijep krajolik, na odličnoj cesti, u društvu sjajni ljudi. Iz našeg iskustva, upravo su to ključni sastojci dobrog susreta alfista.

Edukacija i informiranje

Želimo informirati i educiranti nove alfiste o bogatoj povijesti marke Alfa Romeo, modelima koji su mijenjali industriju, ali i o novim, aktualnim modelima. Također, želimo pomoći potencijalnom kupcu rabljene ili nove Alfe da donese ispravnu odluku.

Dakle, što čekate? Trk po Alfu i vidimo se na nekom skorom druženju!

Tijelo udruge

Predsjedništvo
Nikola Podkrajac, predsjednik
Matija Kovačić, dopredsjednik

Aleksandra Bilušić, tajnik

Izvršni odbor
Dominik Penezić

Nadzorni odbor
Domagoj Jurčić
Matija Lovrec

Likvidator
Tomislav Stipčić