Cuore Sportivo HR posjetio Podstranu i Imotski

Home / Novosti / Cuore Sportivo HR posjetio Podstranu i Imotski

Alfisti iz kluba Cuore Sportivo HR posjetili su ovaj vikend Podstranu i Imotski, te Alfama prikumplužili niz mitsku Rebića stranu.

Ovoga vikenda su alfisti iz Alfa Romeo Kluba Cuore Sportivo HR posjetili Imotski i razgledali dio njegovih prirodnih ljepota. U suradnji s Oldtimer klubom Imotski, organiziran je susret naziva Niza Rebića stranu.

Zašto takav naziv? U imotskome folkloru Rebića strana je cesta na kojoj je svaki Imoćanin koji drži do sebe barem jednom prikumplužio svoj novi (najvjerojatnije) Mercedes, kako bi pokazao zavidne vozačke sposobnosti, ali i sposobnosti svoje nove akvizicije. Alfisti su ovoga puta imali čast sjuriti se baš tom mitskom cestom o kojoj govore brojne legende u automobilističkim krugovima u Dalmaciji, ali i šire.

Imotski je grad u središnjoj Dalmaciji uz granicu sa BiH, a u njemu živi oko deset tisuća stanovnika koji, prema stereotipima, vjerojatno voze jednako toliko Mercedesa. Grad Imotski poznat je po Crvenom i Modrom jezeru, biserima prirode koje okružuju razne legende o njihovom nastajanju, ali i po Raosovim “Prosjacima i sinovima”.

Polazišna točka susreta bila je Podstrana pored Splita. U subotu 24. ožujka u jutarnjim su se satima okupili alfisti iz raznih dijelova Hrvatske, kao i oni domaći. Mogli smo vidjeti razne modele kao što su Giulia GT1300 Junior, Alfetta GTV, 75, te nove generacije automobila proizvođača iz Milana, ali i Mercedese Ponton. Nakon uživanja u uzbudljivoj vožnji kroz kanjon rijeke Cetine i slabo prometnim brdskim cestama, kolona od tridesetak Alfa Romea stigla je u Imotski gdje su nas bogato ugostili članovi OTK Imotski s obiljem ića i pića u domaćoj atmosferi.

Nakon zajedničkog ručka slijedilo je turističko razgledavanje Crvenog i Modrog jezera uz vodiča, tj. vodičicu. Odlično nas je u kratkome vremenu upoznala s legendama o ta dva jezera i poviješću grada Imotskog. Zahvaljujemo joj na strpljenju i entuzijazmu.

Povratak u Podstranu bio je uz more, a druženje se nastavilo u Stobreču do kasnih večernjih sati. U svakom slučaju susret za pamćenje. Vidimo se uskoro opet!

Naravno, za kraj želimo zahvaliti OTK Imotski i g. Ivanu Topiću-Noti na gostoprimstvu iz snova i obećajemo da to neće biti izolirani događaj, te da se sljedeći put vraćamo u još većem broju. Poseban pozdrav ide Imockim crnjacima uz isprike za uznemiravanje stanovništva.

Pogledajte galeriju!

Related Posts
Komentari

Želite još vijesti?

Share via

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled Alfa Romeo novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Da Ne