Alfa Romeo: Prodaja u siječnju porasla za 24,4% u Europi

Home / Novosti / Alfa Romeo: Prodaja u siječnju porasla za 24,4% u Europi

Odličan početak godine za Alfa Romeo u Europi – ostvaren porast prodaje od 24,4% u odnosu na 2017.

Današnjom su objavljeni službeni podaci o prodaji u siječnju. Talijanska marka je odlično započela novu godinu. Tijekom siječnja Alfa Romeo je prodao ukupno 7467 autompbila u Europi. Ta brojka predstavlja rast od 24,4% u odnosu na siječanj 2017. godine. Zahvaljujući ovim rezultatima, ukupan udio tržišta porastao je sa 0,5% na 0,6%.

Prošle je godine u siječnju Alfa Romeo prodao malo preko 6 tisuća automobila, što je bio rast od 31% u usporedbi sa siječnjem 2016. godine. Ako usporedimo sa siječnjem prije dvije godine, prodano je oko 3000 automobila više, zahvaljujući Giuliji i Stelviu koji počinju ostvarivati značajnije prodajne brojke diljem Europe.

Za Alfa Romeo je ovo najbolji siječanj nakon 2012. godine kada je prodano oko 9 tisuća automobila u Europi, a konačni zbroj te godine bio je malo ispod 89 tisuća automobila .

Uspjeh ovog siječnja povezan je sa rezultatima u Italiji. Tamo je Alfa Romeo prodao 4502 automobila, što je rast od 28%. Trebamo spomenuti i Francusku sa rastom od 24%, Njemačku sa +64% i Španjolsku sa +34%. U Velikoj Britaniji ostvaren je pad u prodaji sa samo 277 prodanih autoobila, što je pad od 2,5%.

Alfa Romeo je ostravio odlične prodajne rezultate u siječnji i na tržištu Sjeverne Amerike sa više od 1700 automobila prodanih u SAD-u i Kanadi. Detaljnije podatke o svim glavnim međunarodnim tržištima očekujemo kroz sljedećih nekoliko tjedana. Podaci za veljaču stižu sredinom ožujka.

Related Posts
Komentari

Želite još vijesti?

Share via

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled Alfa Romeo novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Da Ne