Touring Superleggera Disco Volante

Izrađen po narudžbi bogatog klijenta, primjerak broj dva Disco Volante izgleda vrlo “britanski” u zeleno-zlatnoj kombinaciji.

Kupac je zatražio od tvrtke Carozzeria Touring Superleggera specijalnu verziju spektakularne Disco Volante, u tamno zelenoj metalik boji sa zlatnim dodacima. Povijesna talijanska kuća ostvarila je tu želju. Automobil se u ovom izdanju prvi put u javnosti pojavio na Geneva Motor Show 2014. godine. Baziran je na modelu Alfa Romeo 8C Competizione, a izvorni koncept bio je pobjednik na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013. godine.

Specijalna zeleno-zlatna boja Disco Volante podsjeća na Lotuse iz prošlosti, a crvena boja Alfe pojavljuje se na scudettu i na ispušnim cijevima – nije usklađeno, ali odgovara trkaćem duhu Alfa Romea. Kako je i napisano na specijalnoj pločici na motoru, ovo je primjerak broj 2 Disco Volante, napravljen na osnovi jednog od 500 primjeraka 8C Competizione. Touring Superleggera Disco Volante se ručno izrađuje po narudžbi, uz mogućnost realizacije svih želja bogatih kupaca koji si mogu priuštiti ovaj talijanski dragulj pogonjen 4.7 V8 motorom sa 450KS.

Uživajte u galeriji slika nevjerojatnog automobila.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.