Nova Alfa Romeo Giulietta: Oprema, motori i cijene

Donosimo vam sve poznate detalje o opremi, motorima i raličitim verzijama s kojima nova Alfa Romeo Giulietta uskoro stiže u salone.

Prije dva dana je zaposlenicima FCA predstavljena nova Alfa Romeo Giulietta, evolucija automobila C-segmenta vozila, a javnosti će predstaviti tijekom salona u Ženevi sljedeći tjedan. Ako uspredimo redizajn sa prošlim modelom, inovacija je vrlo malo, ali je izgled automobila moderniziran i usklađen s izgledom Giulie. Na službenim fotografijama koje objavljujemo u podnožju teksta možete vidjeti možete vidjeti Giuliettu koja će nakon Ženeve vrlo brzo u prodaju. Novi prednji kraj odlikuje maska (scudetto) sa saćastom mrežom, nova svjetla i umetci na braniku.

alfa-giulietta-my2016-1

Optimizirana ponuda u četiri oblika

Nova Alfa Romeo Giulietta stiže na tržište u četiri različite verzije. Bazna verzija se jednostavno zove Alfa Romeo Giulietta, a uz nju su Giulietta Super, Giulietta Veloce i Giulietta Business. Za mogućnost personalizacije tu su i dva dodatna paketa opreme – Veloce i Lusso. Nova Alfa Romeo Giulietta dolazi u 11 boja, od kojih su Bianco Alfa i Grigio Lipari novost, 12 aluminijskih naplataka (novi dizajn za svaku veličinu) te dva nova paketa (Comfort i Visibility). U suštini je ovo redizajn automobila uz predstavljenje nekih estetskih noviteta, a u salone stiže sa mnogo većim popisom opcija za zadovoljavanje želja svih kupaca.

Donosimo vam pojedinosti tri verzije – Giulietta, Giulietta Super i Giulietta Veloce. Informacije o četvrtoj verziji Business nisu još objavljeni.

Giulietta

Bazni model Giulietta može se naručiti sa 1.4 turbobenzincem sa 120KS, 1.4 turbobenzincem sa 150KS, 1.6 JTDM 120KS sa ručnim ili TCT mjenjačem, 2.0 JTDM 150KS i 1.4 TB 120KS Dual Fuel (LPG i benzin). Standardna oprema sadrži kožni upravljač, klima uređaj, Uconnect infotainment sustav sa 5″ Uconnect Live, Alfa DNA (sa Q2 i DST) elektonički diferencijal, ESC (ASR i hill holder), 6 zračnih jastuka te prednje i stražnje prozore na struju.

Giulietta Super

Nova Giulietta Super dostupna je sa svim motorima u ponudi (osim 1.75 TB sa 240KS). Kupac može birati između benzinskih motora – 1.4 TB 120KS, 1.4 MultiAir TB 150KS, 1.4 MultiAir 170KS TCT, dizelskih motora – 1.6 JTDM 120KS s ručnim ili TCT mjenjačem, 2.0 JTDM 150KS i 2.0 JTDM 175KS TCT, a uz njih i 1.4 TB 120KS Dual Fuel. Oprema Giulietta Super verzije uključuje sve kao i bazni model, uz dodatak dvozonskog klima uređaja, tempomata, naslona za ruku, 17″ naplataka, svjetla za maglu i kromiranih detalja kao i nekoliko sjetala sivo-crne tkanine sa Alfa Romeo logom na naslonima za glavu. Moguće je odabrati i dodatni paket Veloce koji dodaje estetske elemente s verzije Veloce, paket Lusso dodaje kožna sjedala s podešavanjem visine, aluminijske ukrase na pragovima i Uconnect sustav sa 6.5″ ekranom i Radio Nav.

alfa-giulietta-my2016-3

Giulietta Veloce

Nova Alfa Romeo Giulietta Veloce je najsportskija izvedba u ponudi i smatra senasljednikom Giuliette Quadrifoglio Verde (Quadrifoglio Verde je zamijenjen Quadrifoglio brendom koji će Alfa Romeo koristiti samo za super-sportske automobila poput Giulie Quadrifoglio). Među značajkama ove verzije su sportski ovjes, pragovi, sportski branici s Alfa Rosso profilima, 18″ naplatci, veće Brembo kočnice i oznaka Veloce na karoseriji. Također su tu i nastavce ispušnih cijevi, prednja “carbon-look” svjetla, sjajna antracit boja, kožna sjedala i Alcantara. Pod haubom je dobro poznati 1.75 litreni turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem i aliminijskim blokom te snagom od 240KS na 5,750 okretaja.

Cijene nove Giuliette u Italiji

Nova Giulietta stiže na tržište s relativno kompleksim cjenikom, zbog četiri izvedbe i mnogo kombinacija. Bazna verzija Giulietta sa 1.4 TB motorom sa 120KS stajat će 22,000€, a za 1.4 TB MultiAir izvedbu sa 150KS cijena je 23,900€. Giulietta 1.4 TB LPG ima početnu cijenu od 24,800€ dok dizelska ponuda kreće od 1.6 JTDM motora sa 120KS i cijenom od 24,8000€ sa ručnim mjenjačem i 26,700€ sa TCT. Za Giuliettu Super je dodatak od 1500€ na bazni model za sve motore. Cijena Giuliette Veloce je 34,900€. Napominjemo, ovo su cijene u Italiji.

Uživajte u galeriji s mnogo službenih fotografija nove Alfa Romeo Giuliette.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.