Koliko vrijedi Alfa Romeo Giulia Sprint GTA?

Najavljena je aukcija za kraj siječnja 2016. godine za primjerak legendarnog modela Alfa Romeo Giulia Sprint GTA. Očekivana cijena je astronomska.

Tvrtka Gooding & Co. uključila je Alfa Romeo Giuliu Sprint GTA iz 1965. u aukciju koja će se održati od 29. i 30. siječnja 206. godine u Scottsdaleu. Cijena? Procjenjuje se na pola milijuna američkih dolara.

Giulia Sprint 1965

Alfa Romeo Giulia Sprint GTA proizvedena je u 500 primjeraka. Ta činjenica, uz veliku sportsku povijesnu važnost, sigurno daje na vrijednosti nakon svih godina.

U rujnu 2014. godine, na Sotheby’s aukciji u Londonu, prodan je jedan primjerak za £120,000. Monterey iz 1968 prodan je za $220,000,

U lipnju na Goodwood festivalu prodan je još jedan primjerak Alfa Romeo Giulia Sprint GTA za £200,000.

Dakle, procjena Gooding & Co. je gotovo dvostruka od prosječne cijene ovog slavnog automobila. Aukcijska kuća još nije otkrila sve detalje o toj Giuliji Sprint GTA iz 1965. s brojem šasije AR613115.

Prema automobilismodepoca.it, ova Alfa Romeo Giulia Sprint GTA dostavljena je u Frankfurt 1965. i sudjelovala je u nekim utrkama.

GTA je nakon završetka svoje karijere završila u privatnoj kolekciji te je sporadično sudjelovala u utrkama. Nedavno je restaurirana u Santo’s Italian Car Service u Californiji.

Pričekat ćemo još par mjeseci i saznati o kakvoj Alfa Romeo Giuliji Sprint GTA se radi i zašto vrijedi pola milijuna.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.