Jedinstvena Alfa Romeo 4C La Furiosa

Garage Italia Customs pripremili su Alfa Romeo 4C La Furiosa pod direkcijom Carla Borromea. Premijera će biti u Dubaiju.

Alfa Romeo 4C se vraća izvornom izgledu koncepta u mat boji koja neodoljivo podsjeća na koncept iz 2011. godine. Specijalisti u ekipi Lapa Elkanna, ili radije “Maestri” (kako sami sebe vole oslovljavati) Garage Italia Customs, za ekscentrički Salon Dubai priredili su jedinstveni Alfa Romeo 4C nazvan La Furiosa. Prezentacija automobila u UAE bit će uz bok novim Alfa Romeo modelima (Giulia Quadrifoglio, Giulietta Quadrifoglio, 4C Coupe i Spider) na službenom štandu Alfa Romea, kao i na posljednjem salonu u Ženevi gdje je Garage Italia Customs prezentirao Fiat 500X Black Tie, karakteriziran vanjskim “pinstripeom” i unutrašnjošću od trapera i kašmira. Ova nova Alfa Romeo kreacija autorsko je djelo Carla Borromea, šefa dizajna u Garage Italia Customs. Automobil ima posebnu boju eksterijera i interijer u crveno-crnoj Alcantari.

Boja se zove “Accursio” u čast novog sjedišta

Kada gledate ovaj automobil, ne razmišljate o tome što je potrebno da bi se ova boja realizirala; u nekim slučajevima, kad se radi o jedinstvenoj boji za velikoserijske automobile, potrebni su mjeseci ili čak i godine za usavršavanje (obično je nekoliko testiranja za to potrebno). Dakle, vanjština Alfa Romeo 4C La Furiosa ne smije biti podcijenjena. Posebna boja ima prijelaz od crnog krova od ugljičnih vlakana, do nekoliko nijansi mat crvene, a nazvana je “Accursio”, u čast njihovog novog sjedišta na Piazzale Accursio u Milanu. Tehnika kojom se realizira boja je ručna, a ideja je isključivo njihova – po uzoru na klasičnu Alfa Romeo paletu boja. Za komponente od ugljičnih vlakana koji karakteriziraju 4C – poput svjetala, usisnika zraka i bočnih retrovizora, ekipa je odabrala candy red boju za ujednačeni izgled ove Alfe.

4C La Furiosa predstavlja novo partnerstvo

Automobil nagoviješta novo partnerstvo između Garage Italia Customs i Alcantare, pravog Made in Italy proizvoda za tapetarsku industriju. Unutrašnjost 4C La Furiosa je u potpunosti presvučeno: od crvene Alcantare na središnjem tunelu, armaturi i vratnim panelima, dok su sjedala presvučena u perforiranu crnu Acantaru sa kontrastnim crvenim bočnim stranicama. Dvobojna kombinacija je i na upravljaču, a Alcantara je čak i nijansirana pomoću digitalnog tiska u stilu vanjske boje.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.