Alfa Romeo MiTo debitira za momčad TCS Tecnodrom Sport

Alfa Romeo MiTo će “pod stare dane” debitirati  u utrkama Campionato Italiano Turismo TCS za ekipu Tecnodrom Sport.

Od svibnja će Alfa Romeo MiTo imati svoj debi u utrkama zahvaljujući ekipi Tecnodrom Sport Domiziana Giacona. Koristit će se kompaktna Alfa sa 1.4 turbo motorom – konfiguriranom za TCS. Vozač MiTa kroz sedam rundi natjecanja bit će Kevin Giacon, sin šefa momčadi, 19-godišnjak s iskustvom u Trofeo Abarth 500. Momčad će također omogućiti i drugi MiTo koji će povjeriti nekolko vozača tijekom različitih etapa natjecanja.

Domiziano Giacon je komentirao Alfa Romeo MiTo kao izbor: “Samo smo elektroniku “preokrenuli”. MiTo je vrlo precizan već u strartu. Koristili smo svo iskustvo stečeno tijekom godina sa Trofeo Abarth 500. Uz motor, mnogo komponenti je isto. Što se tiče snage, nećemo imati problema izvući 215KS, jer je to snaga istog motora u Abarth 695. Vjerujemo da će MiTo biti mnogo čvršći, pogotovo u zavojima. Niži je i ima 25cm duži međuosovinski razmak, isti kao Punto.”

Momčad Tecnodrom Sport će započeti testiranje na stazi već ovaj mjesec ili najkasnije sljedeći, da bi bili spremni za početak natjecanja ICT-a 22. svibnja, što se preklapa s TCR utrci na Monzi. Druge utrke prvenstva su 12. lipnja u Misanu, 3. srpnja u Magioneu, 17. srpnja na Mugellu, 4. rujna na Vallelungi, 25. rujna na Imoli i 8. listopada u Adriji.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.