Alfa Romeo Giulia je stigla i u prodaji je od 15. travnja

Alfa Romeo Giulia napokon je predstavljena u Ženevi na oduševljenje mnogih. Saznajte sve o dostupnim verzijama.

Jučer je Alfa Romeo službeno predstavio običnu verziju Giulie koja će sigurno biti jedna od glanih zvijezda salona automobila u Ženevi koji će biti otvoren za javnost 3. ožujka, tj. sutra. Kao što se i očekivalo, Alfa Romeo je u Ženevu donio verziju Quadrifoglio – super-sportsku limuzinu koja čini vrh ponude, te još dvije verzije – jednu s 2.0 turbo benzinskim motorom sa 200KS i 330Nm i drugu sa 2.2 turbo dizeskim motorom (MultiJet II, kompletno aluminijski) u dvije razine snage – 150KS i 380Nm te 180KS i 450Nm. Benzinski motor će se prodavati isključivo sa 8-brzinskim automatskim mjenjačem, dok će dvije dizelske verzije imati 6-brzinski ručni ili 8-brzinski automatski mjenjač.

160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Giulia_05

Tijekom predstavljanja je objavljeno da će se Alfa Romeo Giulia moći naručiti na tržištima EMEA od 15. travnja. Nova limuzina bit će izložena u salonima u tri različite verzije – Giulia, Giulia Super i Giulia Quadrifoglio – kojima će se pridružiti još dvije Business verzije, što je segment tržišta koji Alfa Romeo planira osvojiti ovim automobilom.

160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Giulia_02

Alfa Romeo Giulia: Oprema i dodaci

Sve varijante Giulie će u serijskoj opremi imati Lane Departure Warning, tempomat i Integrated Brake System (IBS), novi sustav koji inkorporira kontrolu stabilnosti i pomoć pri kočenju s boljim odazivom papučice i smanjenom vibracijom ABS-a. Alfa Romeo Giulia ima deklarirani put kočenja od 38.5 metara, a Giulia Quadrifoglio 32 metra. Za obogaćivanje serijske opreme također imamo Forward Collision Warning (FCW) s AEB sustavom i prepoznavanjem pješaka.

160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Giulia_08

Bazna oprema Giulia ima 16″ aluminijske naplatke, dvozonski klima uređaj i Uconnect infotainment sustav sa 6.5″ ekranom. Verzija Super serijskoj opremi dodaje 17″ naplatke i novu unutrašnjost s kožom i tkaninom. Giulia Quadrifoglio će imati ekskluzivne dodatke kao što su stražnji diferencijal s “torque vectoring”, aktivni Aero splitter sprijeda i unutražnjost od kože i Alcantare, Blind Spot Monitoring, dijelove unutrašnjosti od ugljičnih vlakana te xenon svjetla s AFS sustavom. Još jedan paket opreme je i Lusso koji sadrži grijana kožna sjedala, drvene umetke, kromirane detalje i xenon svjetla, a paket Sport naglašava limuzinu sportskim upravljačem, aluminijskim dodacima unutrašnjosti i xenon svjetlima. Sve verzije Giulie računat će na već tradicionalni Alfa DNA sustav – Natural, Dynamic i Advanced Efficiency načinima vožnje. Giulia Quadrifoglio će imati opciju DNA Pro s dodatnim Race načinom rada.

160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Giulia_07

Nova limuzina također može sadržavati 3D Connect infotanment sustav sa 8.8″ ekranom, s upravljanjem pomoću Rotary Pad kontrole u središnjoj konzoli ili pomoću glasovnih naredbi. Sustav je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto i predstavlja optičko spajanje za unaprijeđenje vidljivosti ekran u svim uvjetima osvjetljenja. Moguće je spajanje putem Bluetootha s mogućnosti streama i putem USB porta, a tu je i DAB radio te satelitska navigacija s 3D grafikom i TomTom kartama.

160301_Alfa-Romeo_Ginevra-Giulia_04

Za sada cijene još nisu objavljene. Više pojedinosti o tome će se sigurno pojaviti u sljedećih nekoliko dana. Za malo više od mjesec dana bit će moguće naručiti Giuliu u salonima, a prve isporuke trebale bi biti već u travnju. Pratite nas i dalje za sve novosti o Giuliji i ostalim vijestima iz Ženeve.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.