Alfa Romeo Disco Volante Spyder, najnovije djelo radionice Touring

Carozzeria Touring Superleggera je nakon coupe verzije proizvela Disco Volante Spyder, kabrio verziju baziranu na 8C Spider.

Zaboravite na najnoviji Ferrari ili Lamborghini. Ako ne želite da vam talijanski egzotični automobil izgleda kao od svih ostalih, tu je Carozzeria Touring Superleggera. Kontaktirajte ih i mogli bi proizvesti jedan primjerak Alfa Romeo Disco Volante Spyder.

Kažemo “mogli” jer ih neće biti mnogo. Dio problema leži u tome što je osnova automobila Alfa Romeo 8C Spider koji je proizveden u samo 500 primjeraka. Touring Superleggera je odlučio da će samo sedam sretnika biti dostojno ove prerade. Šteta.

disco-volante-spyder-9

Alfa Romeo Disco Volante Spyder je posebno lijep automobil i mogli bismo buljiti u njega čitav dan, a oni koji će biti u Ženevi sljedeći tjedan – moći će baš to. Milanski proizvođač slavi svoju 90. godišnjicu i automobil će biti izložen tijekom trajanja sajma.

Što se tiče dizajna, sličan je coupe verziji koju smo vidjeli 2013. godine. Inspiracija je i dalje legendarni model iz 1952. Alfa Romeo C52, poznatiji pod nazivom Disco Volante – leteći tanjur. Dvodjelni hardtop je realiziran uz pomoć Alfa Romea, koji je mnogo naučio o tome zahvaljujući modelu 4C. Originalni 8C Spider imao je platneni krov, a ne ovakav od ugljičnih vlakana.

disco-volante-spyder-7

Krov teži svega 3.5kg i sprema se u pretinac straga. Prtljažnik je u najbolju ruku simboličan, ali Disco Volante se ionako nikada neće koristiti kao “daily driver”.

Unatoč korištenju ugljičnih vlakana za prednje krovne nosače i aluminija za ostale dijelove, ovaj talijanski sportaš izgleda poput 60 godina starog vozila koje je upravo restaurirano. Svaki automobil iz Touring radionice dolazi u različitoj boji, a ova se zove Blu Ceruleo, što bi u prijevodu značilo “nebesko plava”. U kombinaciji sa Connolly kožnom unutrašnjosti sa crnim akcentima, poželite da negdje u kući imate pola milijuna eura na koje ste zaboravili.

Nemamo kompletne specifikacije, ali leteći tanjur bez krova sigurno ima Maseratijev 4.7 V8 sa 450KS i 6-brzinski poluautomatski mjenjač.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.