Saznajte koji su vaše vozačke godine

Igra koju je napravio startup JustPark testira brzinu refleksa i pokazuje vam koliko ste stari u odnosu na rezultate koje su oni dobili u svojem istraživanju.

Ako i niste 100 posto uvjereni da je vaša brzina reakcije dovoljna da biste izbjegli sudar, sada je možete testirati u novoj online igri koja će vam reći koje su vaše vozačke godine. Na temelju brzine kojom ćete zaustaviti auto u igri, dobit ćete vašu ‘dob’, od 18 godina pa sve do ‘vrlo, vrlo stare osobe’.

Tvrtka koja je kreirala igru kaže da su ljevaci imali nešto bolje vrijeme reakcije te da su muškarci neznatno brži od žena na kočnici. Justpark.com, koji vozačima pokazuje gdje ima slobodnih parkirališnih mjesta, kreirao je igru u kojoj morate zaustaviti auto pritiskom na bilo koju tipku i to čim se prikaže znak za zaustavljanje. Vozačke godine koje prikazuju dobili su na temelju istraživanja na 2000 ljudi koji su igrali igru.

Podaci koje su dobili pokazuju da su vozači 10-ak posto brži od onih koji ne voze te da su oni koji su spavali po osam sati imali i 20 posto bolje vrijeme reakcije od onih koji se nisu naspavali.

Oni koji imaju između jedne i dvije godine iskustva imali su najbrže vrijeme reakcije od 391 ms i bili su 27 posto brži od onih koji su tek položili. Logično, oni koji su često pili, imali su puno sporije vrijeme reakcije, a kavopije su također bili bolji tijekom testa, piše Daily Mail.

Do you have the reflexes of an 18 year old?
Click image to open interactive version (via JustPark.com).

Izvor: 24sata.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.