FOTO: Alfa Romeo C18 – Futuristički koncept talijanskog dizajnera

Alfa Romeo C18 je koncept dizajnera Antonia Paglie i predstavlja prijedlog smjernica za budućnost Alfa Romea.

Posljednjih godina proizvođač iz Aresea predstavio je neke stvarno spektakularne automobile. No, neke od njih često  su pratili problemi s mehanikom i elektrikom. Na sreću, noviji val Alfa Romeo automobila pokazuje znatni napredak u pouzdanosti, bez gubitka prepoznatljive elegancije koja je marku činila drugačijom od drugih, bilo izvana ili iznutra.

Zahvaljujući brojnim izjavama Sergia Marchionnea i ostalih ljudi iz vrha talijansko-američke grupe, znamo što nas čeka u sljedećih nekoliko godina. Jedan od automobila koji bi trebao u proizvodnju je budući sportski automobil vrhunskih karakteristika – nešto što su milanski menageri zamislili da bi mogao biti nasljednik legendarne 8C Competizione. Ipak, ovaj model je za sada apsolutna nepoznanica i još može proći dosta vremena do prve konkretne informacije. Dizajner Antonio Paglia odlučio je pokazati nam svoju ideju futurističkog sportskog automobila budućnosti i rezultati su vrlo zanimljivi.

Ovaj koncept nosi ime Alfa Romeo C18 i odlikuje ga elegantan oblik s prednje postavljenim motorom i izduženom karoserijom, te izuzetno jednostavna linija vjetrobrana koji bi se mogao čak protezati iznad glava vozača i suvozača. Također su tu i LED glavna i dnevna svjetla te trokutasti scudetto sa znakom marke – također s LED osvjetljenjem.

Ostale karakteristike su ogrmni kotači, povezana stražnja svjetla, veliki bočni usisnici te klasični scudetto koji nekako oblikom podsjeća na 4C. Zamišljena je također i trkaća varijanta sa još agresivnijim izgledom zahvaljujući aerodinamičnim dodacima i širim blatobranima.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.