Alfa Romeo Spider u novom renderu

Dio poslovnog plana Alfa Romea je i sportski roadster, nasljednik legendarnog imena – novi Alfa Romeo Spider.

Nakon Alfa Romeo Coupe i Alfa Romeo C-SUV, vizije mogućih budućih modela talijanskog proizvođača i dalje su popularne. Danas vam predstavljamo jednu od, već nam dobro znanog LP Design, koj nudi svoju interpretaciju budućeg Spidera. Projekt 963 jedan je od dva specijalna projekta koje Alfa Romeo namjerava predstaviti u nadolazećim godinama.

Render prikazuje Spider sportskog karaktera, s vrlo zanimljivim prednjim krajem – evolucijom dizajna Alfa Romeo Giulie. Novi Alfa Romeo Spider mogao bi niknuti na modularnoj platformi Giorgio, baze Giulie i nekoliko ostalih projekata. Ispod haube bi talijanski roadster mogao imati neke motore iz nove Global Medium Engine obitelji, od kojih za sada znamo za 2.0 turbobenzinac sa 280KS.

Podsjetimo još jednom da je poslovni plan marke Alfa Romeo – izvorno određen za 2018. godinu – odgođen za dvije godine te bi se trebao u potpunosti realizirati do 2020. godine. Obuhvaća osam novih modela, od kojih je šest namijenjeno većim prodajnim brojkama (Giulia, Giulietta, dva SUV-a, nova krstarica i Giulia Sportwagon). Dva od njih bi bili okosnica sportskog karaktera Alfa Romea, a zamijenili bi 4C i 4C Spider te bi mogli biti novi Alfa Romeo GTV i Alfa Romeo Spider. Jasno je da je suviše rano za spekulacije – Giulia još nije niti debitirala. Plan preporoda marke je vezan za razne čimbenike (pad kineskog tržišta automobila je odgovoran za odgađanje), a tek u sljedećih nekoliko mjeseci možemo imati jasniju sliku kako će stvarno izgledati Alfa Romeo budućnosti.

Sretan Božić svim našim čitateljima i njihovim obiteljima! Sretne i ugodne blagdane želi vam ekipa Cuore Sportivo HR!

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.