Alfa Romeo C-SUV Crossover koncept

Vizija zanimljivog kompaktnog Alfa Romeo C-SUV crossovera, čija je baza buduća Giulietta. Ovakav bi automobil mogao biti hit na europskom tržištu.

Nova generacija legendarnog modela Alfa Romeo Giulietta predstavlja vrlo važan dio budućnosti marke, bar po pitanju rasta na europskom tržištu automobila. Ranije se govorilo o mogućnosti korištenja platforme nove generacije Giuliette za SUV C-segmenta, koji bi bio u ponudi uz SUV D-segmenta na platformi Giulie, koji će debitirati krajem 2016. ili početkom 2017. godine. Točan termoin nije sasvim jasan nakon odgađanja i pomicanja plana sa 2018. na 2020. godinu.

O SUV-u C-segmenta na platformi buduće Giuliette, dao nam je razmišljati i ovaj render LP Design, koji nudi moguće rješenje projekta. Da ponovimo, ovakva vrsta automobila nije u poslovnom planu proizvođača, ali smatramo da bi takav automobil imao znatan doprinos od prodaje na europskom tržištu.

Buduća Alfa Romeo Giulietta bi trebala biti bazirana na skraćenoj platformi Giorgio, sa pogonom na stražnje kotače. Prvi automobil koji će koristiti tu platformu je Giulia. Zbog tog razloga bi nova Giulietta mogla dijeliti veliki broj tehničkih elemenata s Giuliom, kao i neke motore, poput GME T4 turbobenzinca, za sada poznatog u 2.0 280KS obliku te neke od dizelskih motora iz Giulie.

Odgađanje nekih modela, prema glasinama bi ubrzalo dolazak nove generacije Giuliette, zbog vrlo pozitivnog trenda prodaje na europskom tržištu. Da li će postojati ovakav SUV C-segmenta, ne znamo. Ali nas zanima što vi mislite o tome. Znamo da SUV vozila nisu baš popularna među sadašnjim alfistima, ali kako bi oni novi gledali na to? Veći prodajni rezultati vode i novoj generaciji entuzijasta i ljubitelja.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.