Alfa Romeo 159 GTA Q4

Home / Koncepti / Alfa Romeo 159 GTA Q4

Abarth je ispitivao mogućnost korištenja Alfe 159 u utrkama. U to je vrijeme Alfa Romeo bila uspješna u WTCC-u te je Sergio Leone, tadašnji šef Abartha razmatrao novu 159 kao nasljednika aktualne, vrlo dobre 156 S2000. Nažalost, automobil je bio pretežak i prevelik i od toga se vrlo brzo odustalo.

Alfa je željela ultimativnu sportsku varijantu 159 i dostojnog nasljednika modela 156 GTA. Tijekog testiranja na Nurburgringu mediji su pisali o Maseratijevom V8 motoru kao odabranom, no to nije bio slučaj. Alfa je odabrala vlastiti 3.2 V6 Twin Phaser motor s turbo punjačem i procijenjenom snagom od 340ks s pogonom na sve kotače.

No, nitko nije niti saznao kako je automobil trebao izgledati jer je projekt – odbačen. Upitan imidž “preteške Alfe 159” nije baš bio ohrabrujuć, kao ni prodajni rezultati ove ljepotice. Sergione Marchionne kasnije je otvoreno priznao da 159 nije imala karakteristike prave Alfe, a na čelo tvrtke došao je ipak prekasno da nešto promijeni, jer razvoj je već odavno otpočeo.

Related Posts
Komentari

Želite još vijesti?

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled Alfa Romeo novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Da Ne