Alfa Romeo 159 GTA Q4

Home / Koncepti / Alfa Romeo 159 GTA Q4

Abarth je ispitivao mogućnost korištenja Alfe 159 u utrkama. U to je vrijeme Alfa Romeo bila uspješna u WTCC-u te je Sergio Leone, tadašnji šef Abartha razmatrao novu 159 kao nasljednika aktualne, vrlo dobre 156 S2000. Nažalost, automobil je bio pretežak i prevelik i od toga se vrlo brzo odustalo.

Alfa je željela ultimativnu sportsku varijantu 159 i dostojnog nasljednika modela 156 GTA. Tijekog testiranja na Nurburgringu mediji su pisali o Maseratijevom V8 motoru kao odabranom, no to nije bio slučaj. Alfa je odabrala vlastiti 3.2 V6 Twin Phaser motor s turbo punjačem i procijenjenom snagom od 340ks s pogonom na sve kotače.

No, nitko nije niti saznao kako je automobil trebao izgledati jer je projekt – odbačen. Upitan imidž “preteške Alfe 159” nije baš bio ohrabrujuć, kao ni prodajni rezultati ove ljepotice. Sergione Marchionne kasnije je otvoreno priznao da 159 nije imala karakteristike prave Alfe, a na čelo tvrtke došao je ipak prekasno da nešto promijeni, jer razvoj je već odavno otpočeo.

Related Posts
Komentari

Želite još vijesti?

Share via

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled Alfa Romeo novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Da Ne