Zeleni pakao: Alfa Romeo želi srušiti rekord

Alfa Romeo želi srušiti rekord kruga na zloglasnom Nurburgringu, poznatom kao Zeleni pakao i to bez izmjena na automobilu.

Zeleni pakao, mjesto gdje proizvođači automobila testiraju svoje uratke i jure rekorde. Alfa Romeo je svoj je rekord već uzeo prestigavši superautomobile poput Murcielaga LP640 i McLaren Mercedesa SLR, ali i svoje konkurente poput BMW-a M4. Istina je da je nakon nekoliko dana rekord skinuo M4 GTS, ali to i nije neka usporedba ako uzmemo u obzir da koristi popriličnu količinu ugljičnih vlakana za olakšavanje.

alfa-romeo-giulia-nurburgring

U ožujku 2015. godine se na Zelenom paklu dogodila stravična nesreća – Nissan GT-R prešao je barijere i završio u gomili, ubivši jednog gledatelja. Upravitelji staze su odlučili uvesti restrikcije maksimalne brzine dok se staza modernizira. Radovi su započeli 2016. i rezultat je ojačanje barijera i smanjenje grubosti same staze.

Tako su za prvu utrku VLN Edurance Championship natjecanje, zakazanu za 2. travnja – upravitelji odlučili ukloniti ograničenja brzine. Tako barem tvrde posjetitelji stranice Alfa Romeo Project 952.

Alfa Romeo planira srušiti svoj prijašnji rekord u kategoriji i to samo sa Giuliom Quadrifoglio. Cilj je osam do deset sekundi kraće vrijeme, a mogao bi pasti i rekord M4 GTS. Neće biti nikakvih tehničkih ili strukturalnih izmjena na automobilu.

Čekamo novo ispisivanje povijesti i ponovno prestizanje BMW-a – ne samo na Nurburgringu.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.