Render potencijalne nove generacije MiTa

Službeno predstavljanje Alfa Giulie je zasigurno simbol početka nove ere za Alfa Romeo – ulazak na tržište premium automobila, zrelost i sportski karakter. No, budućnost Alfe do kraja 2018. godine nije MiTo. Trenutno model kompaktne Alfe ostat će u ponudi, umanjenog obima u odnosu na ranije, što je potvrđeno i novim cijenama, bar do sljedeće godine. Poslovni plan razvoja marke ne obuhvaća novu generaciju u tom segmentu.

U svakom slučaju, Giulia je zainteresirala ljubitelje automobila za marku i isto tako i MiTo. Theophilus Chin predstavio nam je novi render svojeg viđenja nove generacije MiTa, koristeći neke elemente dizajna nove Giulie. Render dizajnera poznatog po mnogim renderima Alfa Romeo automobila nadoknađuje i neke nedostatke sadašnjeg modela – kao npr. pet vrata. Dizajn je zanimljiv, posebno sprijeda i odlikuje ga sportski karakter koji bi osigurao veći komercijalni uspjeh za tako mali automobil čiji su kupci mladi vozači sa željom za sportskim, modernim i lijepim – karakteristikama za novu generaciju MiTa.

mito-2

Kao što smo spomenuli ranije, Alfa Romeo nema plan za novu generaciju do 2018. godine, ali bi se okolnosti mogle promijeniti. Ako plan revitalizacije uspije i marka postigne željenu brojku od 400,000 prodanih automobila godišnje do 2018, gama bi se mogla povećati.

Napominjemo da trenutno nema platforme za razvoj takvog projekta, a platforma Giorgio sa stražnjim pogonom za Giuliu i budući SUV bilo bi problematično koristiti na malom automobilu poput MiTa. Više informacija o potencijalnom nasljedniku će se pojaviti u sljedećim mjesecima. Pratite nas i dalje za novosti iz Alfa Romeo svijeta. Ne zaboravite da će Alfa u Frankfurtu predstaviti redizajnirani MiTo s novim prednjim krajem inspiriranim Giuliom. Vijesti o tome trebale bi se pojaviti u sljedećih nekoliko dana.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.