Nova Alfa Romeo Giulia: Bliži se početak proizvodnje

Pojavile su se nove informacije kada bi nova Alfa Romeo Giulia krenula u proizvodnju.

Stižu novosti o početku prodaje nove Alfa Romeo Giulie, limuzine D-segmenta koja započinje plan oporavka Alfa Romea. Ranije je potvrđeno od čelnika marke da će prodaja nove limuzine započeti nekoliko tjedana nakon službene premijere u Ženevi u ožujku. Na švicarskom sajmu će Alfa Romeo predstaviti čitavu gamu Giulie.

Prema najnovijim vijestima, nova Giulia će krenuti u proizvodnju već u siječnju. Datum koji je stigao iz izvora Alfa Romeo Project 952 je 11. siječanj, prvi ponedjeljak nakon blagdana koji je Alfa Romeo odabrao za početak proizvodnje u tvornici Cassino. Drugi izvori navode da bi proizvodnja nove Alfa Romeo Giulie započela u veljači. Trenutno talijanski proizvođač testira određene primjerke za maksimalnu pouzdanost svih komponenata automobila, posebno svih motora.

Nova Alfa Romeo Giulia

Početak prodaje prvih primjeraka Alfa Romeo Giulie trebao bi započeti u drugoj polovici ožujka i to za Quadrifoglio verziju, opremljenu najsnažnijim motorom od 510KS i Ferrari DNA te ostalim verzijama s benzinskim i dizelskim motorima. Do kraja travnja, nova Alfa Romeo Giulia trebala bi bili dostupna na svim europskim tržištima, a u Sjevernu Ameriku dolazi pred kraj proljeća. Podsjetimo da če Alfa Romeo Giulia biti dostupna sa sljedeća tri motora:

– 2.9 V6 twin turbo 510KS Quadrifoglio
– 2.0 turbo benzinski sa tri stupnja snage – 200, 250, 280KS
– 2.2 JTDM turbo dizelski sa tri stupnja snage – 150, 180, 210KS

Za sada su samo Quadrifoglio i 2.0 turbobenzinac s 280KS potvrđeni. Ostatak bi Alfa Romeo trebao otkriti uskoro.

Stiže kraj 2015. godine i bliže se važni događaji, od kojih moramo izdvojiti dva. Na početku siječnja je Detroit Auto Show, najvažniji događaj posvećen automobilima u SAD-u, a u ožujku je Geneva Motor Show u kojem ćemo po prvi puta imati priliku vidjeti čitavu gamu Giulie. U Detroitu bi Alfa Romeo mogao otkriti nove detalje o limuzini, naprimjer, precizne podatke o početku proizvodnje i dolasku novih motora. Za sada možemo samo čekati još nekoliko dana za jasniju sliku o budućnosti marke. Pratite nas i dalje.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.