Maserati Levante: Pogledajte slike budućeg luksuznog SUV-a

Nizozemski AutoWeek prvi se dokopao slika budućeg talijanskog luksuznog SUV-a Maserati Levante, no danas je Maserati objavio službene fotografije.

Dva su tjedna do prvog javnog predstavljanja novog Maserati Levante SUV-a, ključnog projekta za uspjeh poslovnog plana talijanske marke i bitnog faktora u proizvodnji automobila u Italiji. Novi Maserati Levante bit će premijerno predstavljen javnosti na Salonu automobila u Ženevi i napokon okončati dugo čekanje.

Za sada je Maserati otkrio vrlo malo o svom budućem SUV-u, usprkos tome da tvrtka nikada nije skrivala važnost projekta Levante za svoju budućnost. Prema Giuliu Pastoreu, generalnom manageru za Europu – “Novi Maserati Levante bit će automobil koji će poštivati identitet i DNA brenda.” Levante će donijeti čitav novi segment, ali bez (što je ključni cilj) narušavanja imidža brenda te promijeniti način na koji Maserati proizvodi automobile – čak i sa tipičnom karoserijom SUV-a. Imidž je karakter brenda je konsolidiran na međunarodnoj razini i projekt Maserati Levante ima zadatak nastaviti tradiciju brenda koja traje više od 100 godina.

Maserati Levante

S financijske strane – debi SUV-a, čija proizvodnja počinje u tvornici Mirafiori za nekoliko tjedana, od vitalne je važnosti. Maserati cilja na 20-25 tisuća vozila godišnje, što bi omogućilo ostvarenje cilja od 70,000 vozila godišnje do 2018. godine. Maserati je zatvorio 2015. godinu s padom od 10% i nešto manje od 33,000 prodanih automobila.

Maserati je eksperimentirao sa ovakvim idejama još 2003. godine kada je predstavio koncept Kubang GT Wagon. Slijedio je koncept Kubang iz 2011. godine, a konačnici dobija ime prema Via Emilia Levante u Bologni, ulici gdje su braća Maserati prije jednog stoljeća smišljali svoje planove.

Maserati Levante

Maserati Levante bit će najprije dostupan s benzinskim motorom od 430KS i dizelskim od 275KS. Obje verzije imaju pogon na sve kotače i zračni ovjes.

Susret s novim Maserati Levanteom zakazan je za 3. ožujak i otvorenje Geneva Motor Show. Pogledajte video koji je objavio nizozemski AutoWeek.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.