Marchionne je želio Alfa Romeo motore u Toro Rosso

Njemački Auto Bild piše o propalom planu Sergia Marchionnea za razvijanje novog F1 turbo motora koji bi koristila momčad Toro Rosso.

Povratak Alfa Romea u Formulu 1 je konkretan projekt Sergia Marchionnea i vjerojatno i dalje za njega ima plan. Prema novim glasinama objavljenim od Auto Bilda, predsjednik Ferrarija i direktor FCA, predložio je momčadi Toro Rosso novi Alfa Romeo F1 turbo motor. Projekt je otpisan prije nego je i pokrenut. Naime, Marchionne je, prema njemačkom časopisu, želio da Red Bull i Toro Rosso preuzmu troškove razvoja novog motora od oko 30 milijuna eura, što su obje momčadi ocijenile preskupim. Toro Rosso je, na koncu, odlučio koristiti Ferrarijeve motore iz 2015. godine.

Plan povratka Alfa Romea u Formulu 1 je tako opet na početku, ali bi se sličan projekt ponovo mogao pokrenuti u budućnosti. Marchionne odlučno želi vratiti Alfa Romeo u natjecanja i rješenje da u početku bude nezavisni dobavljač motora bilo bi najisplativije i ekonomski održivo. Jasno je da bi jak i stabilan brend Alfa Romeo imao veoma drugačiju vrijednost te mogućnost za veliki korak naprijed po pitanju medijskog eksponiranja za čitav brend.

Nedavno je Sergio Marchionne potvrdio da će vratiti Alfa Rmeo u utrke, ali i naglasio da mnogo toga ovisi o komercijalnom uspjehu nove uzdanice Giulie. Automobil D-segmenta je prvi model novog Alfa Romea i njegov uspjeh će utjecati na buduću strategiju marke. Pratite nas i dalje za sve novosti o mogućem povratku Alfa Romea u F1.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.