Krstarica dolazi 2018.

U Alfinom planu razvoja nalazi se i novi automobil E-segmenta kojeg se očekuje do 2018. godine. Nova “ammiraglia” čeka se još od davnog, ne baš uspješnog modela 166 iz 1998.

Nakon nekoliko teških godina karakteriziranih lošim prodajnim rezultatima, Alfa Romeo očekuje svojevrsni “revival” izlaskom osam novih modela u skoroj budućnosti. Prvog od njih smo već vidjeli i dobro zapamtili – supersportsku Giuliu Quadrifoglio Verde, predstavljenu 24. lipnja u Areseu. Novi sedan D-segmenta daje nam do znanja koji je krajnji cilj marke – ulazak u premium segment. No ipak, ono što jako zanima alfiste je sedan E-segmenta – takozvana krstarica (ammiraglia).

Za sada je vrlo malo zna o novoj krstarici, no sigurno je da će biti u prodaji do kraja 2018. godine. U to možemo biti sigurni zbog postojećeg Marchionneovog plana “obnove” Alfe, koji navodi 8 novih modela do 2018. što uključuje i krstaricu. Novi automobil trebao bi biti vrh ponude u klasi, s luksuznom unutrašnjosti i motorizacijom najviše razine. Štoviše, krajnji cilja Sergia Marchinnea i ekipe je pomrsiti račune ostalim premium markama. Tu ne mislimo samo na BMW, Mercedes i Audi.

Nadamo se da će nova krstarica nastaviti naslijeđe drugih slavnih Alfinih modela koji su obilježili povijest marke, uključujući Alfettu. Prvi prototip novog vozila već je uhvaćen na cesti, što govori da je projekt već krenuo i da ćemo uskoro znati više.

Pratite nas i dalje za najnovije vijesti u budućoj Alfetti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.