Kako bi mogao izgledati Fiat 124 Spider Abarth

Glavna novost za Fiat Chrysler Automobiles grupu ovih dana je novi Fiat 124 Spider. Novi automobil, razvijen u suradnji s Mazdom, debitirao je u Los Angelesu.

Novi Fiat 124 Spider će sigurno pasti u ruke Abarthu na preuređenje. Od Abartha se očekuje naglašavanje sportskog karaktera novog Fiata – što uključuje estetske promjene, blago izmijenjenu mehaniku te novi motor. Talijanski OmniAuto objavio je ekskluzivni render koji vam danas predstavljamo. Uspješno nam dočarava kako bi stvarno mogao izgledati Fiat 124 Spider Abarth. I sviđa nam se. Jako.

Fiat 124 Spider Abarth

Render OmniAuto je vrlo uvjerljiv i na tragu onoga što Abarth radi s Fiat automobilima zadnjih godina. To uključuje sportske branike i pragove, također i od ugljičnih vlakana (po narudžbi). U svakom slučaju, takav izgled daje sportskom Fiatu dozu agresivnosti koja mu, prema nekima, blago nedostaje.

Fiat 124 Spider Abarth

Iako je FCA grupa odavno potvrdila ovaj projekt, točni datumi premijere Fiat 124 Spider Abarth još su nepoznati. Standardni 124 Spider bit će pušten u prodaju u SAD-u i Europi tijekom sljedećeg ljeta, a prve isporuke se očekuju u lipnju. Fiat 124 Spider Abarth bi mogao biti predstavljen javnosti prije 124 Spider Coupe verzije, koja će debitirati u Ženevi 2016. U svakom slučaju, Fiat 124 Spider Abarth će na međunarodnom tržištu biti dostupan do kraja sljedeće godine.

Fiat 124 Spider Abarth

Koji motor?

Prema glasinama, Fiat 124 Spider Abarth mogao bi posuditi motorizaciju iz modela Alfa Romeo 4C Coupe/Spider i Giulietta Quadrifoglio Verde. Četverocilindrični 1.75 litreni turbobenzinac u budućem modelu Fiat 124 Spider Abarth mogao bi razvijati nešto manju snagu, oko 200-210KS. I u tom slučaju je znatan skok od trenutnog 1.4 turbo motora sa 140KS s kojim će Fiat 124 Spider debitirati sljedeće godine. Nije ni za isključiti najavljeni GME T4 iz Giulie sa 280KS.

Fiat 124 Spider Abarth

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.