Glasine o budućem i dugoočekivanom Alfa Romeo 6C

Novi čistokrvni sportaš Alfa Romeo 6C coupe mogao bi u prodaju već 2020. godine.

Portal Motor1.com objavio je glasine o Alfa Romeo 6C superautomobilu, prema tvrdnjama Pogea Racing GmbH. Pogea Racing njemački je tuner poznat u svijetu talijanskih automobila već viđše od 20 godina, specijaliziran za Alfa Romeo. Na svojoj Facebook stranici objavili su infomaciju o Alfa Romeo 6C iz “pouzdanih i legitimnih izvora, bliskih upravi FCA čije su dojave u prošlosti bile točne”.

Alfa Romeo 6C superautomobil krenuo bi u proizvodnju 2020. godine, a ove bi se godine trebao javnosti predstaviti u obliku koncepta na jednom od nadolazećih salona automobila (Ženeva u ožujku, New York i Peking u travnju, Pariz u listopadu i Los Angeles u studenom). Sljedeće godine bi serijska verzija trebala već biti predstavljena.

Što se tiče mehanike, 6C će koristiti platformu Giorgio s pogonom na stražnje kotače. Mogao bi čak biti alter ego drugog talijanskog superautobila Maserati Alfieri u serijskoj izvedbi koncepta predstavljenog 2014. u Ženevi.

Pretpostavlja se da će najprije biti predstavljena sportska Quadrifoglio verzija Alfa Romeo 6C sa 2.9 V6 biturbo benzinskim motorom sa 510ks i 600Nm, što garantira više od 300km/h i manje od 4 sekunde do 100km/h.

Šestocilindraš Alfa Romeo 6C predstavljat će marku u segmentu superautomobila nakon posljednjih u toj kategoriji – 8C Competizione sa V8 motorom i trenutnog 4C u klasi kompaktnih četverocilindraša. Nadalje, s ovim modelom se nastavlja partnerstvo s Maseratijem.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.