Giulia Sprint mogla bi biti iznenađenje u Ženevi?

Moguća Giulia Sprint bila bi verzija s dvoja vrata i izravni konkurent BMW-ovoj seriji 4 i Audiju A5.

Alfa Romeo Giulia stigla je na tržište i već zadaje probleme BMW-ovoj seriji 3, Mercedesu C-klase i Audiju A4. No, glasine o coupe verziji kruže svijetom automobila i kažu kako bi mogla stići na sljedeći sajam automobila u Ženevi. Motoring tvrdi da je to istina i da stiže Giulia Sprint – izravni konkurent seriji 4, C-klasi coupe i A5.

Giulia Sprint

Nazvana po prekrasnom dvovratnom modelu 60-ih i 70-ih, Giulia Sprint bit će model s dvoja vrata razvijena na platformi Giorgio, kao i Giulia berlina. Motoring nema mnogo dokaza za ovu tvrdnju, ali navodi Alfin petogodišnji poslovni plan koji uključuje dva specijalna modela. Australci vjeruju da je jedan od ta dva modela Giulia Sprint, a nadolazeći kabrio Giulia Spider. Ovo bi ponudu Giulie svrstalo uz bok konkurenciji. Uz spomenute izvedbe, već se dugo govori i o karavanskoj izvedbi Sportwagon.

Giulia Sprint imala bi već poznatu ponudu motora

Giulia Sprint imala bi jednaku ponudu motora kao i berlina, uključujući 2.0 turbobenzinac sa 280 KS i vatreni 2.9 V6 biturbo sa 510 KS u Quadrifoglio izvedbi. Alfin poslovni plan navodi sedam novih modela do 2020. godine. Znamo da je jedan od njih Stelvio SUV predstavljen nedavno u Los Angelesu. Uz Stelvio tu su i dva druga SUV-a, velika limuzina i kompakt. Svi bi trebali koristiti platformu Giorgio kao osnovu.

Giulia Coupe

Ako Alfa planira coupe verziju Giulie, BMW i ostali njemački konkurenti trebali bi se zabrinuti. Nadamo se da ćemo saznati u bliskoj budućnosti.

Foto: Auto Express, Renna Design, A.Masera

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.