Giulia Quadrifoglio: Prve isporuke u travnju

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio bi se u Italiji mogla pojaviti već početkom travnja. No, što je sa standardnom izvedbom?

Čekanje Giulie Quadrifoglio nastavit će se kroz sljedećih nekoliko mjeseci. U ožujku će u Ženevi Alfa Romeo predstaviti standardnu Giuliu, za koju (za sada sigurno) znamo da će biti dostupna sa 2.0 turbobenzincem sa 280KS. Prema dosadašnjim informacijama, početak prodaje nove limuzine D-segmenta trebao bi biti odmah nakon švicarskog sajma.

Prema najnovijim glasinama sa stranice Alfa Romeo Project 952, nova Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio će u Launch Edition izvedbi biti dostupna (s prvim isporukama u Švicarskoj) između travnja i svibnja. Čak će u Italiji prve isporuke sretnim kupcima biti rano u travnju, tek nekoliko tjedana nakon Geneva Motor Show. Cijena Giulie Quadrifoglio u Švicarskoj trebala bi biti od 87,000 CHF do 103,000 CHF, što je, prema današnjem tečaju, između 80,000 i 95,000 eura. Takve cijene odgovaraju prošlim najavama za talijansko tržište.

Dok je za Giuliu Quadrifoglio relativno jasno vrijeme početka prodaje, za standardnu verziju još nije sasvim. Prema izjavama vodstva FCA grupe, limuzina D-segmenta trebala bi biti u prodaji “nekoliko tjedana nakon predstavljanja u Ženevi”. Nažalost, Alfa Romeo još nije razjasnio točne termine i datume, pa se možemo osloniti samo na glasine i spekulacije.

Alfa Romeo Giulia

Za sada možemo pretpostaviti da će prvi primjerci Alfa Romeo Giulie na talijanskom tržištu biti spremni početkom travnja. Može se dogoditi i da će u startu biti reducirani izbor motora. Od motora koji se očekuju su: 2.2 JTDm turbodizel, možda na početku u samo jednoj varijanti od tri (150, 180, 210KS) najavljene. Slično bi bilo i za benzinske motore koji pripadaju novoj obitelji motora pod nazivom Global Medium Engine, koji se očekuju u tri varijante snage: 200, 250 i 280KS. Od ta tri, vjerujatno bi samo ovaj najsnažniji bio dostupan odmah.

Čekamo službene potvrde iz Alfa Romea. Za malo više od dva tjedna održat će se Detroit Car Show, na kojem će Giulia Quadrifoglio imati svoje drugo predstavljanje preko oceana, nakon debitiranja u Los Angelesu u studenom. Tijekom sajmo bi Alfa Romeo mogao otkriti još detalja o novim motorima za Giuliu te razjasniti točne datume dolaska u Europu i SAD. Pratite nas i dalje za sve najnovije informacije.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.