Giulia i Stelvio u dvije specijalne serije na Geneva Motor Show 2018?

Giulia Veloce Ti i Stelvio Nurburgring među novostima sljedećeg izdanja Geneva Motor Show koji počinje 8. ožujka.

Još je nekoliko tjedana do otvaranja sajma automobila godine – Geneva Motor Show 2018 otvara svoja vrata 8. ožujka. Na posljedna dva izdanja švicarskoga sajma Alfa Romeo je bio jedan od istaknutijih sudionika. Baš je 2016. godine debitirala Alfa Romeo Giulia, devet mjeseci nakon predstavljanja Quadrifoglio verzije, a prošle godine je debitirao Stelvio u svim izvedbama.

U posljednjih nekoliko mjeseci Alfa Romeo je vrlo tih i čini se da nema nekih velikih novosti za sljedeće izdanje sajma u Ženevi. Prema najnovijim glasinama, na švicarskom sajmu mogli bismo ugledati dvije nove specijalne serije Giulie i Stelvia. Ako su glasine točne, bile bi to prve službene specijalne serije u karijeri oba automobila.

Glasine kažu da u Ženevu stiže Giulia Veloce Ti, evolucija sportske verzije Veloce i prvi korak iza supersportske Quadrifoglio, te novi Stelvio Nurburgring, u čast rekorda postavljenog na slavnoj njemačkoj stazi.

Ne bi trebalo biti tehničkih novosti kod oba modela. Specijalne serije vjerojatno će imati već poznate motore u trenutnoj ponudi, poput 2.0 turbobenzinskog motora sa 280ks i 2.2 tubodizelskog sa 210ks. U posljednje vrijeme se govorilo čak i o mogućoj verziji 2.0 benzinskog motora sa 350ks. No, zasada nema informacija o tome.

Službene potvrde za sve ovo još nema, ali je sigurno da će Alfa Romeo pripremiti nešto novo za Ženevu. Švicarski sajam je vrlo važan i uz njega ide ogromna medijska pokrivenost i možemo reći da je referentna točka za tržište automobila. Bar za Europu. Također nije isključeno da bi Alfa Romeo mogao predstaviti i specijalne serije 4C i Giuliette, ali teško za MiTo koji se bliži kraju svoje duge karijere.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.