AutoBild zamišlja mogući Alfa Romeo Kamal

Alfa Romeo Kamal mogao bi biti sljedeći SUV premium segmenta, nakon nedavno predstavljenog Stelvia.

Ionako potonji još nije stigao u salone, u svijetu automobila već se govori o budućem velikom SUV-u milanskog proizvođača automobila. AutoBild je objavio render ovog navodnog automobila i nazvao ga – Kamal. Ime nije slučajno – kao što većina naši čitatelja zna. Baš je to ima Alfa Romeo dao konceptu predstavljenom na Geneva Motor Show 2003. godine. No, taj prototip nikada nije ušao u serijsku proizvodnju.

Bilo je potrebno čekati do 2016. godine da bismo ugledali prvi SUV u povijesti marke i to u Los Angelesu – Alfa Romeo Stelvio. Ipak, što se tiče imena budućeg SUV-a ne možemo ga ipak sa sigurnošću znati toliko rano. Ali, postoje neki koji vjeruju da bi se baš mogao zvati Kamal. Prošle godine je ima Kamal registrirano u uredu patenata u SAD-u od strane managera FCA grupe. Naravno, to ne znači da bi se ime moralo koristiti u budućnosti.

Vozilo kodnog naziva Projekt 964, prema najnovijim glasinama iz krugova talijanskih sindikata radnika, trebao bi se proizvoditi tijekom prve polovice 2108. godine u slavnoj tvornici Mirafiori, gdje se proizvodi još jedan SUV E-segmenta – Maserati Levante. Alfa Romeo Kamal bi upao baš u taj segment SUV vozila gdje će konkurirati automobilima kao što su BMW X5, Audi Q7 i Mercedes GLE. U nadolazećim mjesecima očekujemo i konačno ime ovog modela kao i ostale karakteristike.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.