Alfa Romeo želi osvojiti premium segment sa novim SUV automobilima

Home / Glasine / Alfa Romeo želi osvojiti premium segment sa novim SUV automobilima

Dobra vijest za ljubitelje: Bar još dva ili tri SUV-a očekuju se u gami Alfa Romea u bliskoj budućnosti.

Sergio Marchionne, šef Fiat Chrysler Automobiles grupe, će 1. lipnja ove godine u Baloccu objaviti novi industrijski plan u kojem će Alfa Romeo imati važnu ulogu uz Jeep i Maserati. U budućoj gami Alfa Romea mogli bi se pojaviti novi SUV-ovi koji će se pridružiti sadašnjem Stelviu.

Prema najnovijim internetskim glasinama, Alfa Romeo bi mogao proizvest čak još dva ili tri SUV-a. Među njima je i već gotovo siguran veliki SUV koji će se proizvoditi u tvornici Mirafiori uz Maserati Levante. Drugi od njih bi bio SUV baziran na Giulietti i možda bi se proizvodio u tvornici Pomigliano.

Tu je i glasina koja kruži internetom zadnjih dana o mogućem dolasku manjeg, urbanog SUV-a iz tvornice Melfi. Taj automobil bi zauzeo mjesto MiTa u ponudi Alfa Romea. Ovo su sve glasine i nema nikakve potvrde od vrhuške FCA.

Potvrdu bi nam trebao dati Sergio Marchionne 1. lipnja. Ako je stvarno istinita priča o dva ili tri nova SUV-a na tržištu, onda to znači da se Alfa Romeo odlučio snažno fokusirati na ovu vrstu automobila i osvajanje premium segmenta, te ozbiljno konkuriranje Audiju, BMW-u i Mercedesu.

Foto: Auto Express, Alfa Romeo

Related Posts
Komentari

Želite još vijesti?

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled Alfa Romeo novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Da Ne