Alfa Romeo uvodi hibridni motor 2017?

Glasine da bi talijanski proizvođač mogao uvesti hibridni motor u svoju ponudu, pojavile su se još nakon predstavljanja Giulie.

Zadnjih dana se opet govori o tome zbog vijesti o hibridnom Maseratiju koji bi se trebao pojaviti 2017. godine. Šef marke, Harald Wester potvrdio je prije nekoliko mjeseci da će SUV automobili (bazirani na platformi Giorgio) biti dostupni i s hibridnim motorom, sličnim (u nekim dijelovima) onome koji će debitirati u SUV-u Maserati Levante početkom 2017. godine.

Važno je spomenuti da, bar zasada, ima vrlo malo informacija o prvom serijskom Alfa Romeo hibridu. Giulia i dva SUV-a mogli bi tako dobiti hibridne verzije do 2018. godine, a tehničke specifikacije mogle bi se razlikovati od Maseriatijevog motora. Novi Maserati Levante javnosti će biti premijerno prikazan tijekom ožujka na Geneva Auto Show.

Sigurno je da Alfa Romeo želi revolucionarizirati ponudu svojih automobila, počevši od premijere Giulie prošlo ljeto. Ova godina je prijelazna za Alfa Romeo, dok se očekuje premijera čitave game Giulie i prvog SUV-a. Tako će od 2017. i dolaska ostalih novih modela i eventualnog hibridnog motora, Alfa Romeo sasvim promijeniti svoju sliku na međunarodnom tržištu. Jedino što možemo sada činiti je čekati novosti o daljnjem razvoju projekata. Pratite nas i dalje za sve novosti o budućim Alfa Romeo automobilima.

Da li se znali da je Alfa Romeo konstruirala prvi hibridni motor još krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća? Ako niste, vrijeme je da saznate.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.