Alfa Romeo SUV: Novi render i predviđanje dolaska

LP Design nam donosi novi render budućeg Alfa Romeo SUV-a, a mi predviđamo kada bi se stvarno mogao pojaviti na tržištu.

Potvrda o odgađanju nekih budućih Alfa Romeo modela i pomicanje roka za dolazak svih planiranih modela na 2020, umjesto 2018. godine, ponovno je potaknula interes za novi Alfa Romeo SUV ili SUV D-segmenta, drugi model u “novoj eri” Alfa Romea. Bit će baziran na istoj platformi kao i Giulia, a dijelit će i motore. Ovaj put nam render budućeg SUV-a donosi LP Design, a ime Matta dolazi od terenca 1900 M iz 1950-ih.

Novi Alfa Romeo SUV bit će prvi odgođeni model zbog problematičnog kineskog tržišta automobila i distribucijske mreže koja još nije dosegla razinu kvalitete i učinkovitosti očekivane od FCA grupe.

Zadnjih je mjeseci Sergio Marchionne potvrdio da će ciklus prve faze proizvodnje prvog SUV-a početi krajem prve polovice 2016. godine, što bi značilo da bi sami automobil u prodaji mogao završiti krajem 2016. Odluka o produženju poslovnog plana do 2020. najprije je odgodila SUV, koji bi tako na tržište mogao ipak stići 2017. godine. Za sada nema preciznih datuma, ali je izvjesno da će to teško biti krajem 2016. godine.

Prema posljednjim informacijama, siječanj će biti ključan za budućnost Alfa Romea. Tijekom prvih mjeseci 2016. godine, Sergio Marchionne će razjasniti sve nedoumice o promjeni programa marke, uz potvrdu o vremenu dolaska Alfa Romeo SUV-a D-segmenta. Odgađanje uključuje i krstaricu E-segmenta, kao i drugi SUV E-segmenta, a sve to moglo bi dovesti novu generaciju Alfa Romeo Giuliette ranije od očekivanog. Na taj način bi osigurali povećanje prodaje u Europi, budući kompakt bi, vjerojatno i više nego Giulia, donio željeni profit i mogućnost razvoja daljnjih modela visoke klase.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.