Alfa Romeo Stelvio je ime budućeg SUV-a?

Iz izvora bliskih talijanskom proizvođaču stiže informacija da bi se budući D-SUV mogao zvati Alfa Romeo Stelvio.

Tijekom iznenadnog posjeta Sergia Marchionnea tvornici Cassino, gdje za nekoliko dana počinje serijska proizvodnja Alfa Romeo Giulie, otkrivena je zanimljiva glasina o imenu budućeg, prvog u povijesti SUV-a talijanskog proizvođača koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Glasina kaže da bi se budući SUV – trenutno poznat kao projekt 949 mogao zvati Alfa Romeo Stelvio. Moramo napomenuti da nema službenih potvrda ovih vijesti i da će – kao što je slučaj bio i s Giuliom – pravo ime biti objavljeno tek prilikom predstavljanja javnosti. Prije nekoliko tjedana govorilo se kako će se novo vozilo talijanskog proizvođača zvati Alfa Romeo Matta, što je referenca na Alfa Romeo off-road vozilo iz 1950-ih.

Alfa Romeo SUV

Kao što smo već pisali, novi Alfa Romeo Stelvio mogao bi biti službeno predstavljen krajem ove godine. Neki izvori spominju i uranjeno predstavljanje već u listopadu na Paris Motor Show 2016 te dolaskom na europsko tržište u prvom kvartalu 2017. godine. Ako se ovaj scenarij pokaže točnim, debi bi u SAD-u trebao biti na Los Angeles Motor Show, a početak prodaje u Sjevernoj Americi sredinom 2017. Međutim, za sada je realističnija teza o premijeri početkom 2017. i puštanje u prodaju tijekom sljedeće godine.

Alfa Romeo SUV

S tehničke strane novi Alfa Romeo SUV oslanjat će se na mnogo zajedničkih točaka s Giuliom – s kojom će dijeliti platformu Giorgio s pogonom na stražnje kotače. Novi Alfa Romeo Stelvio imat će i gotovo identičnu ponudu motora kao i Giulia (što ćemo saznati za nekoliko dana), ali još nije sigurno za Quadrifoglio verziju. Više informacija očekujemo tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.