Alfa Romeo i Maserati mogli bi postati jedan veliki premium brend

Početna / Glasine / Alfa Romeo i Maserati mogli bi postati jedan veliki premium brend

Fiat Chrysler Automobiles grupacija mogla bi spojiti dva slavna brenda – Alfa Romeo i Maserati.

Alfa Romeo i Maserati dva su vrijedna brenda pod okriljem Fiat Chrysler Automobiles grupacije. Talijansko-američka kompanija koju vodi Sergio Marchionne mogla bi – prema glasinama bliskim FCA – spojiti ova dva povijesna brenda u jedan veliki superbrend, spojivši neke važne funkcije u jedno.

Postani član

Odabir Tima Kuniskisa umjesto Reida Biglanda za šefa, mogao bi biti početak nečega mnogo većeg. Prema nekima, ovo je prvi korak prema pravoj revoluciji.

Kuniskis bi za Alfa Romeo i Maserati imao zadatak stvaranja jedinstvene premium zajednice proizvođača iz Milana i Modene. Grad u kojemu bi bilo novo sjedište premium centra bio bi Modena. Alfa Romeo Giulia i Stelvio su dizajnirani baš u Modeni, ali se proizvode u tvornici Cassino.

U konačnici bi logistika, komunikacija, prodaja i ljudski resursi Alfa Romea i Maseratija bili spojeni. U svakom slučaju bi bilo kakva informacija o ovom mogućem spajanju mogla biti poznata 01. lipnja kada će Sergio Marchionne najaviti novi industrijski plan za sljedećih 5 godina u Baloccu.

Vezane objave
Komentari

Želite još vijesti?

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled Alfa Romeo novosti direktno u vaš e-mail sandučić.