Alfa Romeo Giulietta u dvije verzije

Buduća generacija Giuliette bit će dostupna u dvije verzije. Premijera se očekuje 2017. godine.

Ostvarenje budućeg rasta Alfa Romea uključuje i prodajne rezultate Giuliette. U nedavnom razgovoru za časopis Autocar, uz potvrdu podataka o očekivanim rezultatima do 2018. godine, Harald Wester također je potvrdio i dolazak osam novih modela što će u potpunosti obnoviti gamu.

Jedna od bitnih značajki sigurno će biti nova generacija kompakta Alfa Romeo Giulietta (slika u zaglavlju je render Alessandra Masere) koja će prema planovima talijanskog proizvođača dolaziti u dvije verzije – kao kompakt sa petora vrata, direktan nasljednik sadašnjeg modela i kao limuzina s četvora vrata koji bi mogla biti vrlo atraktivna kupcima. Od nove generacije Giuliette se očekuje ostvarivanje boljih prodajnih rezultata od sadašnjeg modela, zahvaljujući izraženijem sportskom karakteru od konkurencije u C-segmentu vozila, jednog od najpopularnijih u Europi. Moguća verzija s četvora vrata donijela bi novu dimenziju i poboljšala rezultate u nekim europskim tržištima (gdje je takav tip automobila, posebno u sportskom obliku vrlo cijenjen i tražen) i otvoriti put Giulietti na tržište SAD-a.

Najveća prednost nove generacije Giuliette će zasigurno biti platforma na kojoj će biti bazirana. Novi automobil bit će ostvaren na umanjenoj verziji platforme Giorgio sa pogonom na stražnje kotače. Istu platformu dijelit će Giulia i budući SUV. Nova Giulietta će tako biti jedini automobil C-segmenta sa pogonom na stražnje kotače, prednost koja će joj omogućiti bolje performanse i značajan korak unaprijed u usporedbi sa sadašnjim modelom.

Motori za Giuliettu

Dok čekamo službenu potvrdu motorizacije za Giuliu, možemo pretpostaviti da će nova generacija Giuliette, koja će dijeliti većinu tehničkih komponenti s Giuliom, također dijeliti i neke motore. Naši čitatelji se vjerojatno sjećaju nedavno objavljenih glasina o motorizaciji Giulie. Tako bi Giulietta mogla biti dostupna sa 2.0 litrenim turbo motorima iz Giulie u verzijama od 179, 250 i (možda) 326KS. Vjerojatno je da će ponuda dizelskih motora obuhvaćati nove 2.2 litrene motore raspona snage od 133 do 207KS, kao i neke manje izvedbe (1.6 JTDm). Moguća je i ponuda LPG motora.

Predstavljanje u Ženevi 2017?

Kao što znamo, Alfa Romeo radi na redizajnu Giuliette i MiTa koja bi mogla doći u prodaju već u ožujku, netom nakon premijere u Ženevi. Makeover će osigurati bar još jednu godinu prodaje do predstavljanja nasljednika, potencijalno već u Ženevi 2017. godine.

Više o novoj generaciji Alfa Romeo Giuliette pojavit će se sigurno tijekom predstavljanja čitave game Giulie u ožujku na Geneva Motor Show 2016. Pratite nas i dalje za sve vijesti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.