Alfa Romeo Giulietta: Redizajn u ožujku

Trenutno jedina uzdanica marke – Alfa Romeo Giulietta – dobit će redizajn u ožujku, a 2017. novu generaciju.

Nove cijene Giuliette, objavljene ovih dana, blago su prodrmale C-segment talijanskog proizvođača, jer Quadrifoglio Verde verzija više neće biti u ponudi, a ostatk ponude je drastično smanjen, pa će opcija biti 1.4 litreni turbobenzinci sa 150 i 170KS te 2.0 turbodizelaš sa 175KS.

Alfa Romeo Giulietta

Na Salonu automobila u Ženevi u ožujku, Alfa Romeo će predstaviti, osim ako ne bude nekog iznenađenja, redizajniranu Alfa Romeo Giuliettu sa nekih estetskih izmjenama – prednjim krajem u stilu Giulie i novim znakom. Za razliku od MiTa, čija prodaja u Europi sustavno pada, Giulietta je imala dobru 2015. godinu s jakim porastom prodaje u Italiji koji je nekako spasio godinu. Odlazak Quadrifoglio Verde verzije i drugih snažnijih motora, otvorit će vrata novoj verziji – Giulietta Veloce, sportskoj varijanti C-segmenta Alfa Romea.

Kao što se i ranije pisali, Alfa Romeo planira koristiti brend Quadrifoglio samo za super-sportske inačice svojih automobila, počevši od Giulie Quadrifoglio, prave super-limuzine vrhunskih performansi. Trenutna generacija Alfa Romeo Giuliette tako ne može više računati na verziju Quadrifoglio, nego na Veloce, što bi bio automobil jednakih performansi kao i prethodni QV.

Giulietta 2017

Nova Giulietta stiže 2017.

Redizajn Giuliette će dodatno produžiti karijeru C-segmenta Alfa Romea prije dolaska nove, revolucionarne generacije koju očekujemo 2017. godine. Nasljednik Giuliette bit će zasnovan na skraćenoj platformi Giorgio sa Giulie i stražnjim pogonom i također može računati na Quadrifoglio verziju, performansi sličnima Giuliji Quadrifoglio.

Nova generacija talijanskog kompakta je ključan projekt a budući rast i razvoj Alfa Romea, bar u Europi. Mnogo budućih projekata marke cilja tržišta izvan Europe, posebno ono SAD-a, gdje Alfa Romeo želi ostvariti prodaju od oko 150,000 automobila godišnje do 2018. godine. Nova generacija Giuliette bi imala zadatak postati novi bestseller Alfa Romea u Europi, oslanjajući se na potpuno novi dizajn i tehnička rješenja – elemente koji bi dodatno naglasili sportski karakter talijanske marke. Pratite nas i dalje za sve nove inoformacija o nasljedniku Giuliette.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.