Alfa Romeo Giulia Sportwagon se odgađa?

Mnogi nestrpljivo očekuju vidjeti karavansku izvedbu Giulie, no vjerojatno će ih najnovije glasine razočarati. Za vas analiziramo kada bi se Alfa Romeo Giulia Sportwagon mogla pojaviti na tržištu.

U rujnu je na kraju Frankfurt Motor Show stigla potvrda o implementaciji projekta Alfa Romeo Giulia Sportwagon, karavanske izvedbe novog automobila D-segmenta predstavljenog u lipnju u verziji Quadrifoglio. Prodaja kreće sljedeće godine. Nakoliko mjeseci nakon posljednih informacija o projektu, Alfa Romeo je najavio pomak od nekoliko mjeseci za dolazak novih modela (Giulia i SUV), zbog stagnacije kineskog tržišta automobila, koje je ključno za budućnost marke, točnije za budućnost luksuznim modela koji će obogatiti ponudu Alfa Romea. Zbog ovoga će Alfa Romeo Giulia Sportwagon pasti u drugi plan, a marka će se koncentrirati na modele od veće važnosti za rast prodaje.

Odgađanje Giulie i SUV-a bi čak moglo ubrzati dolazak nove generacije Giuliette, modela koji bi odmah generirao veći volumen prodaje u Europi, a ostavio bi prostora i za Giuliu Sportwagon, za koju niti danas nije sasvim jasna budućnost te je konstantno okružena sivim oblacima i maglom. Potvrda da je projekt još uvijek u planu došla je iz izvora bliskih Alfa Romeu još tijekom frankfurtskog sajma. No, termin nije poznat dan danas.

Procijenili smo tijekom rujna da bi Giulia Sportwagon svoju premijeru mogla imati krajem 2016. ili početkom 2017. godine. Prema sadašnjem stanju i nedavnim odgodama, možemo očekivati pomak od godine dana, pa bi projekt ugledao svjetlo dana do kraja 2017. godine. Automobil kao što je Alfa Romeo Giulia Sportwagon mogao bi znatno doprinijeti rastu talijanske marke i njezinu cilju od 400,000 prodanih automobila godišnje do 2018. Posebno bi velik doprinos bio na tržištu Europe i Italije, gdje bi ovakav tip automobila igrao važnu ulogu za Alfa Romeo. Za sada još ima vrlo malo informacija o projektu Giulia Sportwagon. Između Detroita u siječnju i Ženeve u ožujku, Alfa Romeo bi mogao konačno rasčistiti sve nedoumice o novim projektima za 2016. i 2017. godinu. Pratite nas i dalje za sve novosti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.